Elektrifirma hakkab eratarbijatele gaasi müüma

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gaasitarbijatel tekib uuel aastal võimalus valida müüjat.
Gaasitarbijatel tekib uuel aastal võimalus valida müüjat. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Kui seni tuli eratarbijatel gaasi osta Eesti gaasi käest, siis alates uuest aastast saab seda osta ka  220 Energia.

Konkurentsiamet väljastas 220 Energiale gaasi müügi loa 20. novembril ja tänaseks on elektrimüüjana tuntud ettevõte valmis maagaasi pakkuma koduklientidele 2016 aastaks.

 220 Energia pakub maagaasi hinnaga 28,2 senti kuupmeeter, gaasiga kütjatele 27 senti kuupmeeter kuutasuga 1,98 eurot. Oma elektriklientidele teeb ettevõte gaasi eest lisaallahindluse elektri ning gaasi ühisarvel.      

Sarnaselt elektriga jääb maagasi võrguteenust pakkuma kohalik võrguettevõtja, kuid maagaasi müüb eraldi gaasimüüja, kellelt tuleb selle kohta ka eraldi arve.

«2015 aastal ehitati Leedusse LNG gaasiterminal, mis on võimaldanud importida gaasi Eestisse esmakordselt mujalt kui Venemaalt. Samuti langesid aasta jooksul maagaasi hinnad, mis on seotud olnud naftahindadega, muutes gaasi konkurentsivõimelisemaks energiakandjaks kui varem,» rääkis 220 Energia juhatuse liige Marko Allikson.

Alates septembrist müüb eratarbijatele elektrit ja gaasi ka Alexela Energia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles