Silmailu toidulauale – kullaga kaetud krevetid

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krevetid.
Krevetid. Foto: Tootja foto

Hiljuti Eestis viibinud Saksa gurmeetoodete tootja Gourmet Generation juht Martin Gedig avaldas, et nende tehases on valmistatud ka kullaga kaetud krevette.

Gedigi kirjelduse järgi on neil tehases kulla pihustamiseks olemas spetsiaalne püstol, mis laseb kreveti pinnale imeõhukese kullakihi. Kuigi kullatud krevette võib kõhuvalu kartmata süüa, tellitakse neid firmajuhi kinnitusel siiski välimuse pärast. «Maitse on täpselt sama,» märkis ta.

Kullatud krevette valmistab Saksamaal Bremerhavenis asuv tehas eritellimusena ja toote hind sõltub suuresti kulla hinnast. Nii on kullatud krevett praegu oluliselt kallim, kui näiteks neli aastat tagasi.

Seniste tellijate seas on Gedigi sõnul olnud inimesi nii Araabiast kui ka Venemaalt Moskvast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles