Enamik Eesti inimesi ei maksaks arengumaade toodete eest lisahinda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lehviv Euroopa Liidu lipp.
Lehviv Euroopa Liidu lipp. Foto: SCANPIX

Enamik Eesti inimestest ei ole valmis maksma rohkem arengumaadest pärit toodete või teenuste eest, et toetada seal elavaid inimesi.

Värskest Eurobaromeetri uuringust selgub, et 74 protsenti Eesti inimestest ei ole valmis maksma lisahinda arengumaadest tulevate toodete või teenuste eest, et toetada seal elavaid inimesi. Euroopa Liidus oli sama näitaja samuti üle poole, ulatudes 52 protsendini.

Küsimusele, kas ollakse valmis maksma rohkem nende firmade toodete ja teenuste eest, mille taga on töötajate õigusi ja kõrgeid sotsiaalseid garantiisid austavad ettevõtted, vastas eitavalt 63 protsenti Eesti ja 51 protsenti Euroopa Liidu inimestest.

Võrreldes teiste Euroopa Liidu riikidega on Eesti inimesed valmis maksma rohkem kodumaiste toodete ja teenuste eest. Tervelt 51 protsenti Eesti inimestest maksaks nende eest kuni kümme protsenti enam ja viis protsenti isegi rohkem kui kümne protsendi võrra kõrgemat hinda.

Eurobaromeetri rahvusvahelise kaubanduse uuring viidi läbi selle aasta augusti lõpust septembri keskpaigani ja tulemused avaldas Eurobaromeeter novembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles