Tugev tuul katkestas parvlaevaliikluse

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tugev tuul
Tugev tuul Foto: Urmas Luik

Pühapäeva öösel tõusnud torm katkestas laevaliikluse kolmel Väinamere parvlaevaliinil – Rohuküla-Heltermaa, Rohuküla-Sviby ja Triigi-Sõru liinidel.

Kella 11.26 ajal andis Väinamere Liinid teada, et Hiiumaa ja Vormsi liinidel ei välju parvlaevad tormi tõttu vähemalt lõunani, kuid Kuivastu-Virtsu liinil on liiklus graafikujärgne.

Täna varahommikul toimus Hiiumaalt mandrile parvlaev St Ola esimene reis kell 6.30, kuid järgmised väljumised on tormi tõttu ära jäänud. Parvlaev Harilaid, mis asendab sel nädalal dokihoolduses olevat Regulat, ei ole saanud tugeva tuule tõttu reise Rohukülast alustada.

St Ola tegi kell 14.00 ülesõidu Rohukülast Heltermaale, kus on parvlaeval turvalisem tugevate tuultega seista. Jätkuvalt tugev tuul ning hoogsalt tõusnud merevee tase takistab lähitundidel veel kindlasti Hiiumaa ja Vormsi parvlaevaliinidel sõitmist.

Triigi-Sõru liinil toimusid pühapäeval reisid graafikukohaselt. Tormi ootuses sõitis parvlaev Kõrgelaid veel õhtul kell 20.30 Saaremaale Triigi sadamasse tormi varju, seistes seal kuni ilmaolude paranemiseni. Parvlaev Ormsö ei ole samuti täna veel Vormsilt Sviby sadamast saanud väljuda.

Väinamere Liinid soovitab reisijatel enne sadamasse sõitmist vaadata operatiivinfot veebilehelt www.tuulelaevad.ee või nutirakendusest Tuulelaevad, kuhu on koondatud kõige värskem info otse sadamakassadest nii parvlaevagraafikute kui ka väljumiste osas. Teavet jagatakse ka lühinumbrilt 14204.

Ilmateenistus on andnud välja teise astme tormihoiatuse - Saaremaal ja Hiiumaal puhul lõuna- ja edelatuul puhanguti 25 kuni 30 meetrit sekundis, mandril ulatub tuule kiirus 22 meetrini sekundis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles