Kaskokindlustust tasub kaalukalt valida

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusõnnetus ei hüüa tulles.
Liiklusõnnetus ei hüüa tulles. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kaskokindlustus hüvitab süüdlasest hoolimata kõik levinumad sõidukikahjud. Lisaks saab juurde valida täiendavaid kindlustusriske, et tunda ennast veel turvalisemalt.

Selle aasta üheksa kuu jooksul on Eestis toimunud üle 20 000 liiklusõnnetuse. Kahjujuhtumite arvuga on esirinnas Harjumaa, järgnevad Tartu ja Ida-Virumaa. Enim õnnetusi Harjumaal juhtus Rocca al Mare ringristmikul (82 juhtumit), Pärnu maantee, Tammsaare tee ja Järvevana tee ristmikul (75 juhtumit) ning Sõpruse puiestee ja Tammsaare tee ristmikul (68 juhtumit).

Talvine aeg toob libeduse tõttu kaasa paratamatult ka kahjude kasvu - manöövrid muutuvad raskemaks ja sõidukid kipuvad libisema. Lisaks võib sõiduk lõpetada koostöö ning enam üldse mitte käivituda. Selleks, et peale ootamatusi tagada oma endine elurütm, on suureks abiks kaskokindlustus.

Kaskokindlustuse pakkumiste seast sobivaima leidmiseks on tähtis võrrelda erinevate kindlustusseltside pakkumisi, eelkõige neis sisalduvaid kaitseid ning sätestatud tingimusi. Samuti tasub kaaluda võimalike lisariskide vastu kindlustamist.

IIZI kindlustusmaakler koondab kindlustusseltside pakkumised koos vajaliku infoga kliendi jaoks ühte lihtsasti mõistetavasse tabelisse. Muuhulgas juhitakse tähelepanu positiivsetele aspektidele ning olulisematele erisustele, mida seltsid pakuvad.

Lisaks kindlustuse enamlevinud riskidele saab juurde valida mitmeid lisakaitseid - näiteks asendusauto kasutamise võimalus. Kui sõiduk on kaskojuhtumi tagajärjel remondis, saab sel ajal kasutada asendussõidukit ja ükski Sinu sõit ei jää tegemata.

Kui juht soovib, et tema omavastutus oleks võimalikult väike või puuduks üldse, tasub sõlmida koos kaskokindlustusega ka omavastutuskindlustus. Selle olemasolul hüvitatakse kahju korral kaskopoliisile märgitud omavastutus. Autoremondi kulud ei ole sel puhul enam juhi mure.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles