Mida teha, kui töö ei meeldi?

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tihtipeale piisab ka olemasoleva töö juures motivatsiooni taastamiseks eesmärkide ülemõtlemisest.
Tihtipeale piisab ka olemasoleva töö juures motivatsiooni taastamiseks eesmärkide ülemõtlemisest. Foto: SCANPIX

Ajajuhtimise ekspert Ardo Reinsalu sõnul tuleks ebameeldivast tööst või –keskkonnast tingitud motivatsiooniprobleemide lahendamiseks esmalt vaadata üle ning panna paika oma eesmärgid.


«Paljude koolitustel osalejate sõnul on neil pidev rabelemise tunne, kus nagu teed ja teed, aga midagi tehtud ikka ei saa. Ja pole ka selge, et milleks teed. Inimestel pole motivatsiooni teha asju paremini ja efektiivsemalt, sest neile ei meeldi nende töö,» kirjutas Reinsalu portaalis ajajuhtimine.ee.

«Lahendusena saan pakkuda välja ajajuhtimisprotsessi etapi nr 1 – eesmärkide püstitamine. Kõigepealt tuleks endale selgeks teha, mida ma tahan saavutada. Kus valdkonnas, milliseid oskuseid arendada jne. Alles seejärel saab astuda samme nende eesmärkide realiseerimiseks. Ning kui selleks on vajalik töökoha vahetamine, tuleb seda teha,» lisas ta.

Ajajuhtimiseksperdi sõnul piisab tihtipeale ka olemasoleva töö juures motivatsiooni taastamiseks eesmärkide ülemõtlemisest. «Mine ja räägi oma ülemusega, mõelge koos, kuidas ja mida saaks paremini korraldada, et huvi sinu töö suhtes taastuks. Positiivne areng võib peituda töö ümberkorralduses, vastutuse suurendamises/vähendamises, teise osakonda suundumises vmt,» soovitas Reinsalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles