Särtsakas troopiline glögi ananassinektari, tšilli ja rummiga

Tuuli Mathisen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Särtsakas troopiline glögi ananassinektari, tšilli ja rummiga
Särtsakas troopiline glögi ananassinektari, tšilli ja rummiga Foto: A Le Coq

Särtsaka maitsekombinatsiooniga ja troopilise alatooniga kuum jook sobib hästi neile, kellele meeldivad tugevamad ja veidi teistlaadsed maitsekombinatsioonid. Magusa maitse võib igaüks endale parajaks timmida kas siis siirupit või pruuni suhkrut lisades.

Ananassiglögi kahele

  • 4 dl ananassinektarit
  • 1 tšillipipar, peeneks hakituna
  • Pöidlasuurune jupp värsket ingverit, peeneks hakituna
  • Mõned terad kardemoni
  • Mõned terad kadakamarju
  • 1-2 kaneelikangi
  • 3 dl (nt Aura) glögi
  • 50 ml tumedat rummi
  • Soovi korral veidi laimisiirupit (nt Monin) või pruuni suhkrut

Kalla ananassinektar kastrulisse, lisa tšilli, ingver, kaneelikang, kardemoni- ja kadakamarjaterad ning lase keema tõusta. Alanda kuumust ning lase vaiksel kuumusel umbes poole võrra kokku keeda. Jahuta, lase veidi aega tõmmata ja kurna siis läbi tiheda sõela. Kuumuta potis ananassi-tšillitõmmis, lisa glögi ja rumm. Soovi korral võid lisada veel maitse järgi laimisiirupit või pruuni suhkrut ehk siis igaüks võib magususe enda eelistuste järgi paika timmida. Kuumuta ja jaga siis kahe klaasi vahel. Serveerides võid lisada joogi sisse veel kaneelikangi ja juurde võib pakkuda laimisektoreid, millest saab soovi korral hapukat maitset joogile lisada

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles