Kingispikker: ebausklikule ära neid esemeid kingi!

Kadri Raig
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cardboard Christmas taaskasutatud materjalist jõulukuusk
Cardboard Christmas taaskasutatud materjalist jõulukuusk Foto: osta.ee

Jõulude ajal on ikka kombeks kingitusi teha. Kingituste tegemisega käib kaasas ka palju müüte, milliseid esemeid kinkida ei tohiks. Irooniliselt on paljud neist esemetest, mida ebausklikud kinkida ei soovita, samaaegselt ka kõige ihaldatumate kingituste eesotsas. Koostasime väikse spikri, mida jälgida, et ebausklikele kingitust tehes neid kogemata mitte solvata.

Kella ei soovitata kinkida oma elukaaslasele, sest kui see katki läheb, siis saab otsa ka armastus. Samuti ei tohiks kella kinkida haigele inimesele, sest see lugevat minuteid elupäevade lõpuni. Küll aga on kell tänapäeval üsnagi populaarne kingitus – käekell on praktiline ja samas toimib ka ehtena ning seinakell on paljudes kodudes oodatud sisekujunduselement.

Stoneage betoonkell
Foto: Osta.ee
Stoneage betoonkell Foto: Osta.ee Foto: Osta.ee fotod

Nugade ja muude terariistade kinkimisel on oht, et sõprus võib saada läbi lõigatud. Õnneks saab sellest ohust turvaliselt mööda nihverdada, muutes kinkimise hoopis ostu-müügi tehinguks. Piisab sellest, kui kingisaaja ühe mündi vastutasuks annab. Kvaliteetsed kööginoad on teadupärast pigem kallid ning igas köögis vajalikud, seega sobivad need kindlasti ka kingituseks. Eelduseks on loomulikult see, et inimesele meeldib süüa teha. Kui hakkimine on vaid tüütuks kohustuseks, siis ei ole köögitarvikute kinkimine nii ehk naa hea mõte. Samuti rõõmustaks paljude funktsioonidega taskunuga nii mõndagi nooremat või vanemat poissi.

Tänapäeval ei ole taskurätik tõenäoliselt kellegi kingisoovide nimekirjas esimesel kohal, aga selle kinkimine tähendab uskumuse järgi seda, et soovitakse kingi vastuvõtjale leina ja õnnetust. Kui juhtub, et siiski soovid taskurätikut kinkida (näiteks mõne ägeda mehise komplekti näol, nagu siin), siis tee sellesse sõlm sisse.

Samuti ei soovitata meesterahvale lipsu kinkida, sest see tekitavat viimases tunde, justkui proovitaks ta ketti panna. Lahendust ei ole lipsu kinkimisel kahjuks välja pakutud, aga kes ebausku ei karda, siis puidust kikilipsud on sel aastal kindlasti paljude kuuskede all oodatud kingitus.

KSD raha-kaarditasku
Foto: Osta.ee
KSD raha-kaarditasku Foto: Osta.ee Foto: Osta.ee fotod

Rahakotti (või ka rahakassat) ei tohi kunagi kinkida täiesti tühjana – sellega antaks justkui sõnum, et kingisaajale soovitaksegi tühja rahakotti. Tegelikult on tänapäeval rahakott tihti oodatud kingituseks, eriti kui see on täisnahast, praktilise suurusega ning mõne toreda Eesti disaineri poolt tehtud. Ebausust ülesaamiseks piisab, kui rahakotti kasvõi üks münt seemneks kaasa panna.

Kaktust ei sobi kinkida naisterahvale, eriti juhul kui on tegemist üksiku naisega – ebausu järgi tähendab kaktuse kinkimine, et naine jääbki vallaliseks!

Kingi ei tohi jällegi oma elukaaslasele kinkida, sest see pidavat soodustama tema minemajalutamist. Viimase vastu ei ole teadaolevalt ka rohtu.

Veel võib leida viiteid selle kohta, et kinkida ei ole soovitav peeglitkammikindaidlabidat ja kindlasti leidub neid esemeid veelgi.

Hea lugeja – kas Sina usud, et mõne eseme kinkimisega kaasnevad ebameeldivad tagajärjed?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles