Tartu messikeskuses toimub Eesti suurim jõululaat

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõululaat.
Jõululaat. Foto: Dmitri Kotjuh

4.-6. detsembril toimub Tartu Näitused messikeskuses Eesti suurim jõululaat, mis toob seitsmest riigist kokku ligi 200 kaupmeest.

Laat võtab enda alla kõik kolm Tartu messikeskuse paviljoni – kahes hallis toimub traditsiooniline jõulumüük ning kolmanda hõivab jõulumaa koos miniloomaaiaga. «Selleks, et lastele veelgi rohkem rõõmu valmistada, on tänavu võimalik uudistada lisaks ponidele, lammastele, kitsedele ja jänestele ka pehme kasukaga alpakasid,» lubas Jõululaada projektijuht Betti Murdvee ning lisas, et lapsed saavad messikeskuse väliplatsil ponidega sõita. Loomulikult ei puudu Murdvee sõnul jõulumaalt ka jõuluvana, kellele jõulusoovid edastada ning koos pilti teha.

Laat koondab tänavu ligemale 200 kaupmeest Eestist, Soomest, Lätist, Leedust, Venemaalt, Ukrainast ja Poolast. «Laadal müüakse nii sööki-jooki, öko- ja mahetooteid kui ka kosmeetikat, käsitööd ja mänguasju. Kel plaanis varakult jõulukingid ära osta, siis Jõululaat pakub selleks suurepärase võimaluse – kaubavalik on põnev ja mitmekülgne,» kirjeldas korraldaja.

Murdvee märkis, et huvi jõululaada vastu on tänavu erakordselt suur ning nii mõnigi kaupmees pidi ruumipuuduse tõttu kõrvale jääma. «Registreerumine algas juba suvel ning novembri alguseks oli suurem osa müügipindadest täis,» rääkis ta.

ASi Tartu Näitused juhataja Alo Pettai rääkis, et tänavu 19. korda toimuv Jõululaat meenutab talle hiilgeaegu. «Suurimad laadad toimusid 1990ndatel ja 2000ndate alguses – tänavune laat neile kindlasti alla ei jää,» kinnitas Pettai ning meenutas, et kümmekond aastat tagasi peetud laadad olid kolme päeva asemel avatud pea terve kuu.

«Mullu külastas meid kolme päevaga ligemale 10 000 inimest. Kaupmeeste suur huvi tänavuse laada vastu annab põhjuse arvata, et laadakultuur ei kao kuskile, vaid kogub pigem hoogu,» lisas Murdvee.

Kõigil Jõululaada päevadel väljub täistundidel Tartu raekoja platsilt jõulukuuse kõrvalt tasuta buss messikeskuse juurde. Jõululaat on Tartu Näitused messikeskuses avatud 4.-6. detsembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles