Mõõtmistulemused: EMT edestab jätkuvalt konkurente andmesidekiiruselt

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
4G andmeside modem
4G andmeside modem Foto: Erik Prozes

Mobiilisideoperaator EMT edestab konkurente nii allalaadimiskiiruselt, üleslaadimiskiiruselt kui ka 4G võrgu katvuse osas, selgus tehnilise järelevalve ameti  (TJA) novembris tehtud mõõtmistest.

Mõõtmistulemused näitavad, et suurima keskmise allalaadimiskiiruse fikseeritud mõõtekohtades 52,0 Mbit/s saavutas EMT, Elisa keskmine kiirus oli 28,3 Mbit/s ja Tele2-l 28,0 Mbit/s, vahendab ERR uudisteportaal. Üleslaadimise keskmised kiirused fikseeritud mõõtekohtades olid vastavalt EMT 25,4 Mbit/s, Elisa 15,7 Mbit/s, Tele2 12,6 Mbit/s ning sõidu ajal mõõdetud kiirused olid võrreldes seisu pealt mõõdetutega ootuspäraselt ligi 25 protsenti aeglasemad, kuid siiski head.

Foto: TJA
Foto: TJA

Võrreldes selle aasta algusega on kõige enam arenenud Tele2 4G LTE võrgu leviala ning kiirus, jõudes tulemustelt Elisaga sarnasele tasemele, samas EMT ja Elisa tulemused kiiruse osas on samaväärsed võrreldes aasta algusega. Kogu mõõteteekonna jooksul oli 500 punktist 4G LTE teenus EMT-l kättesaadav 97 protsendis punktides – mis näitab TJA hinnangul võrgu väga head katteala –, ning Elisa vastav näitaja on 86 protsenti ning Tele2 79 protsenti.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles