Uued korterid müüakse maha juba enne valmimist, hinnale vaatamata

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toompuiestee 13 kortermaja, näidiskorter.
Toompuiestee 13 kortermaja, näidiskorter. Foto: Endover

Uutes majades lähevad korterid kaubaks tihti veel enne, kui majakarp püstigi saab -  hoone valmimisel olevat lõviosa korteritest müüdud.

Pindi Kinnisvara uute korterite müügiga tegelev maakler Elje Hinno ütles, et uute elamispindade müük leiab aset tõepoolest suures osas enne hoone lõplikku valmis saamist. «Nõudlus uutele korteritele on kasvanud, nende kasuks räägib majasisene ühtlasem sotsiaalne läbilõige, parem sisekliima, madalamad küttekulud ja ka optimaalsemad planeeringud,» selgitas Hinno.

«Üldiselt on nii, et on vähe inimesi, kes ei tahaks osta endale uut korterit. Paraku ei hakka kõikidel rahakott lihtsalt peale, sest hinnad on järelturu korterite omadest 30-50% kallimad,» rääkis ta.

Hinno sõnul on eriti üllatav, et see tendents hakkab ka kesklinna uute majadeni jõudma. «Näiteks Tallinnas Lubja 9a kortermajas oleme 3 kuuga müünud maha 18st korterist 10, ehitusplatsil käivad alles vundamenditööd. Ja müügitulemus on hinnatasemelt ligi 2400 eurot ruutmeetri kohta, seega pole tegemist mingi odavväljamüügiga,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles