Õhtuks loodetakse taastada ühendus Hiiumaa ja Vormsiga, saartevaheline liiklus teisipäeva hommikul

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olukord Rohuküla sadamas eile õhtul
Olukord Rohuküla sadamas eile õhtul Foto: Eduard Laur

Tugev torm ja veetaseme tõus häirisid nädalavahetusel tõsiselt parvlaevaliiklust – esmaspäeva hommikuni ei toiminud ühtegi väljumist ei Saaremaale, Hiiumaale, Vormsile ega ka Triigi-Sõru sadamate vahel, häiritud oli ka Tallinna-Helsingi laevaliiklus.

Kui alates pühapäeva õhtust ei saanud parvlaev Hiiumaa Kuivastu-Virtsu liinil ülikõrge veetaseme tõttu ülesõite teha, siis täna hommikul kell 9.40 tegi parvlaev esimese proovireisi Kuivastust ning jätkab ülesõite graafikujärgselt. Hommikul kell 9 oli Rohukülas veetase +104cm. Prognoosi kohaselt langeb veetase oluliselt alles õhtuks.

Kõrge veetase seiskas eile õhtul Kuivastu-Virtsu liinil laevaliikluse, kui Virtsust ei väljunud enam 22.15 ja 00.00 laevad, vahendab Saarte Hääl. Saarele pääsemist ootas siis paar sõiduautot, paar veoautot ja liinibuss. Viimati seisis laevaliiklus Virtsu-Kuivastu liinil neli aastat tagasi. Väinamere Liinide teatel jäid ära ka tänahommikused väljumised Kuivastust kell 5 ja Virtsust kell 5.35, vahendab BNS. Ära jäid ka reisid kell 6.10 ja 6.40.

Ühendus Hiiumaa ja Vormsiga loodetakse õhtuks taastada

Laevaühendus seiskus ka Hiiumaaga. Laevad lõpetasid liiga tugeva tuule tõttu liiklemise pühapäeva hommikul ning ei saanud tormi ja kõrge veetaseme tõttu sõita ka esmaspäeva esimesel poolel. Samuti ei sõitnud parvlaevad ei Saaremaa-Hiiumaa vahel ega ka Vormsi ja mandri vahel.

Kella 18.15 ajal andis Väinamere Liinid teada, et plaanide kohaselt peaksid järgmised reisid Hiiumaa ja mandri vahel toimuma kell 20.30 mõlemast sadamast, kuid see selgub lõplikult siis, kui laevad on oma esimesed ülesõidud lõpetanud. Laevad sõidavad seni kuni sõidukeid jätkub. Ühendus Vormsi saarega loodetakse taastada kell 21.00, mil parvlaev Ormsö alustab ülesõitu Svibyst Rohukülla.

Triigi-Sõru liinil algavad reisid teisipäeva hommikul kell 6.45 Triigi sadamast ja edasi juba esmaspäevase graafiku kohaselt, sest teisipäeviti pole tavapäraselt liinil reise planeeritud, kuid liikluskatkestuste tõttu toimuvad reisid erandlikult ka homme. 

Laevafirma soovitab reisijatel enne sadamasse sõitmist vaadata operatiivinfot veebilehelt www.tuulelaevad.ee või nutirakendusest Tuulelaevad, kuhu on koondatud kõige värskem info otse sadamakassadest nii parvlaevagraafikute kui ka väljumiste osas.

Tugeva tuule tõttu katkes esmaspäeval ka Kihnu-Munalaiu ja Leppneeme-Kelnase liinil laevaliiklus. Kihnu Veeteede kinnitusel tühistati väljumine Kihnust kell 7 ja 10 ning Munalaiult kell 8.30 ja 14.30. Manilaiu liinil tühistati väljumised kell 11.30 Munalaiult ning kell 12.30 Manilaiult. Prangli liinil ei väljunud reisiparvlaev Wrangö kell 7.30 ja kell 14.00 Kelnaselt ning kell 9 Leppneemest. Väljumine kell 15.30 Leppneemelt Kelnasele toimus graafikujärgselt.

Eckerö Line tühistas, Tallinki reisid hilinevad

Mis puudutab Eesti ja Soome vahelist laevaühendust, siis tühistas ka laevafirma Eckerö Line esmaspäeval tormi tõttu kaks reisi Tallinna ja Helsingi vahel. Ettevõte teatas oma Facebooki fännilehel, et tormi tõttu jäävad ära parvlaeva Finlandia väljumine kell 8.30 Helsingist ning kell 12 Tallinnast. Sõiduplaani kohaselt oli Finlandia järgmine väljumine Helsingist kell 15.30 ja Tallinnast kell 18.45.

Häiritud oli ka Tallinki Eesti ja Soome vaheline kruiisi- ning kaubalaevade liiklus. Laevafirma teatel esines graafikutes seoses keeruliste ilmastikuoludega sihtkohta saabumisel hilinemisi. Stockholmi saabumisel hilinesid Tallinnast väljunud Victoria I (tunni võrra) ja Helsingist väljunud Silja Symphony (1,5 tunni võrra). Samuti hilinesid kaubalaevad Regal Star ja Sea Wind.

Ka Tallinn-Helsingi liini kiirlaevade graafikutes võis seoses ilmastikuoludega ette tulla hilinemisi. Seoses kiirlaeva Superstari hilinenud hommikuse väljumisega hilines ka Stockholmist saabunud Romantika sildumine Tallinna sadamas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles