Õpilased loodavad katkenud Rootsi reisi teha kevadel

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki Victoria I pöördus laupäeva hommikuks kahe akna purunemise tõttu tormiselt merelt sadamasse tagasi.
Tallinki Victoria I pöördus laupäeva hommikuks kahe akna purunemise tõttu tormiselt merelt sadamasse tagasi. Foto: Mihkel Maripuu

Kuressaare gümnaasiumi õpilased ja õpetajad, kelle Rootsi reis jäi möödunud laupäeva öösel Tallinki laeva Victoria I sadamasse naasmise tõttu ära, loodavad Stockholmi külastada kevadel.

Peamiselt Kuressaare gümnaasiumi kolme 11. klassi õpilastest ja õpetajatest koosnenud ligi 90-pealine reisiseltskond plaanis pärast Tallinnas toimunud messi Teeviit külastamist sõita laeval Victoria I Stockholmi, kui reede õhtul Tallinnast Stockholmi väljunud Tallinki laev pöördus ööl vastu laupäeva illuminaatorivigastuse tõttu sadamasse tagasi, vahendab Saarte Hääl.

Nii õpetaja Madli-Maria Naulaineni kui ka 11.c klassi õpilase Anett-Ursula Tatter Tatteri sõnul suhtus enamik reisijaid juhtunusse ja tagasipöördumisotsusesse rahulikult. «Võib-olla mõni täiskasvanu, kes Estonia hukust rohkem teadis, tundis veidi hirmu, aga  mingit paanikat ei olnud kuskil märgata,» sõnas Tatter.

Kuigi Tallinnasse naastes pakkus laevafirma reisijatele võimalust lisaks hommikusöögile ka laevas lõunata ja seal päeva veeta, Kuressaare rahvas võimalust laeva jääda siiski ei kasutanud, vaid asutas end pärast hommikusööki kella 10 paiku koju sõitma.

Naulaineni sõnul pole laevafirmale midagi ette heita, sest reisijatele anti piisavalt infot ja  nende eest hoolitseti hästi: «Nad pakkusid väga hea lahenduse – praegu saame raha tagasi ehk Stockholmi läheme hoopis kevadel.»

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles