Eurokalkulaator näitas kentsakat kurssi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline näeb välja eurokalkulaator, mis jõudis 561 000 postkasti üle Eesti.
Selline näeb välja eurokalkulaator, mis jõudis 561 000 postkasti üle Eesti. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Suur oli Põhja-Tallinna linnaosa 80-aastase vanaproua Valve imestus, kui postiga saabunud uhiuus eurokalkulaatori ekraan näitas euro kursiks 230 Eesti krooni.

«Proovisime nii ja naa, aga kuna kalkulaator käsitsi kurssi muuta ei lase, otsustasime seadme vahetusse viia,» sõnas vanatädile külla läinud ja probleemi lahendama asunud Postimehe lugeja Priit. Kaupluses muiati, võeti kalkulaator vastu ja anti uus kiiresti asemele. Kui noor sugulane poleks kauplusse vahetust tegema läinud, oleks proua ilmselt korrektse euroarvutajata jäänudki.

Vähe rikkis seadmeid

Praeguseks on kodudesse kohale jõudnud umbes 400 000 eurokalkulaatorit ehk üle 90 protsendi Eestile tellitud kogusest. Esmaspäeva hommikuse seisuga oli neist vigaseks osutunud 340 ehk alla 0,1 protsendi, sõnas Euronicsi kauplusteketti haldava Sandman Grupi turundusjuht Kaili Nikkinen.

«Peamine põhjus, millega Euronicsisse pöördutakse, on seotud patareide vahetusega. On ka olnud üksikuid vigase displeiga tooteid,» lausus Nikkinen.

Euronicsi müüjad teevad tagastatavatele kalkulaatoritele kohe kliendi juuresolekul kiirkontrolli ja kui puudused on kindlaks tehtud, vahetatakse see töötava masina vastu välja. «Enamikul juhtudel on piisanud aga vaid kliendi juhendamisest ja nõustamisest,» märkis turundusjuht.

Kuna eurokalkulaatorid saadetakse masspostitusena kõigisse postkastidesse, on mitmed elanikud avaldanud juba pahameelt ja soovi seda vidinat mitte saada. Eurokommunikatsiooni projektijuht Ingvar Bärenklau soovitas sel juhul saadud kalkulaator kellelegi edasi kinkida või anda see Euronicsi kauplusse. Nikkinen ütles, et talle teadaolevalt keegi tervet eurokalkulaatorit poodi tagastanud pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles