Pekanipähklitort

Pekanipähklitort.

FOTO: Toomas Tatar

Kui otsite jõulu- või aastalõpupeo lauale vaheldust, proovige loomingulise paari, stilisti Merit ja floristi Peter Boeijkensi pühaderoogade klassikat. 

See tort saabki parem, kui lasta sel ööpäev jahedas seista. Et pähklid sobivad jõuluaega hästi, on ka see magustoiduna omal kohal.

Põhjaks:

•          200 g toasooja võid

•          3 dl suhkrut

•          3 muna

•          60 g käsitsi hakitud pekanipähkleid

•          4 dl jahu

•          2 tl vanillisuhkrut

•          2 tl küpsetuspulbrit

•          1 dl kookoshelbeid

•          2 dl vahukoort

Kreemiks:

•          75 g toasooja võid

•          400 g maitsestamata Philadelphia toorjuustu

•          300 g tuhksuhkrut

•          2 tl vaniljesuhkrut

Katteks:

•          180 g käsitsi hakitud pekanipähkleid (jäta osa terveks)

Vahusta või suhkruga. Lisa ühekaupa vahustades munad.

Sega omavahel kõik kuivained ja pekanipähklid. Sega need vaheldumisi vahukoorega või-munavahu hulka. Jaota segu 22–24 cm

läbimõõduga lahtikäivasse tordivormi, mis on küpsetuspaberiga vooderdatud, võiga määritud ja jahuga üle puistatud.

Suuna tainas rohkem vormi servade poole. Küpseta 175-kraadises ahjus 1 tund. Lase jahtuda. Lõika kolmeks kihiks.

Kreemiks vahusta või, toorjuust ning tuhk- ja vanillisuhkur. Määri kreemi tordi kihtide vahele, külgedele ja peale. Kaunista tervete ja hakitud pekanipähklitega.

Hoia jahedas.

Toimetus ootab lugejate küsimusi Saada küsimus

Populaarne

Tagasi üles