Lihtsad nipid, kuidas nautida jõulutoite kaalus juurde võtmata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljud meist mõtlevad juba detsembrikuu alguses hirmuga jõulupühadele, kui laud on mitu päeva head-paremat täis. Eriti raske võib see periood olla neile, kes üritavad kaalust alla võtta või kaalu jälgida.

Jane Michell, kes veab veebilehte Jane Plan, on koostanud nimekirja lihtsatest nippidest, mis väidetavalt aitavad jõulupühi nautida ilma kaalus juurde võtmata. Michelli nõuannete hulka kuuluvad näiteks vee joomine ja toidukoguste jälgimine, kirjutab Daily Mail.

«Iga veinilonksu kohta joo kolm lonksu vett. Kui keegi käib pidevalt su veiniklaasi täitmas, ära muretse sellepärast. Hoia lihtsalt veeklaas käepärast, et saaksid terve õhtu vältel ka vett juua. Kui su kehas on piisavalt vedelikku, siis jood vähem veini,» soovitas ta.

Michelli sõnul võiks söögilauast võimalikult kaua eemale hoida. Kui sulle pakutakse suupisteid, väldi neid, mis on praetud ja ka pagaritooteid, ürita piirduda maksimaalselt kolme suupistega kogu õhtu jooksul. Toidukoguste kontrollimine on ülioluline, kui soovid kaalust alla võtta. Michell soovitas järgida tema 1/3 reeglit, mis tähendab seda, et sa võiksid süüa kõike 1/3 vähem kui tavaliselt. Peagi märkad ka muutust.

Üks üllatav nõuanne, kuidas kaalutõusu vältida, on seotud garderoobiga. «Tõmba selga midagi seksikat ja kitsast, mis oleks kõhupiirkonnas suhteliselt ümber keha. Sel moel ei saagi sa omale toiduga liialdamist lubada,» selgitas ta ja lisas, et liibuv kleit sobib jõulupeole kui valatult: see näitab su figuuri ja aitab söömist kontrolli all hoida. Liibuva kleidi võiksid tegelikult selga tõmmata juba detsembrikuu alguses, kuna sel moel näed, kuidas see sul hetkel seljas istub ja kas see võiks veelgi kenam olla siis, kui oled paar kilo kergem.

Samuti võiks laual nõusid ümber paigutada, et vältida ülesöömist. Kui oled oma taldrikule valmis tõstnud need asjad, mida sa süüa kavatsed, saada toidukausid endast võimalikult kaugele, et sul ei tekiks kiusatust vestluse ajal toitu juurde tõsta.

Snäkke valides võiks piirduda tervislike valikutega ja kindlasti tuleks suupisted ise valmistada, sest valmistoidu puhul ei saa kunagi kindel olla, kui kaloririkkad need on. Tervislike suupistete puhul ei ole aga ohtu, et võid liiga palju süüa või et need mõjutavad su kehakaalu. Näiteks võiks lauale panna suure kausi mandariinidega, kuna need on efektsed lauakaunistused ja tervislikuks vahepalaks.

Neil, kes soovivad kaalust alla võtta, soovitas Michell vältida kokasaateid ja isuäratavaid toidupilte. Uuringutega on nimelt kindlaks tehtud, et selliseid asju vaadates tekib kiusatus midagi ebatervislikku põske pista, mistõttu on oht, et su kehakaal võib kasvada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles