Tuntud telekokk seisab silmitsi tõsiste süüdistustega

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jamie Oliver
Jamie Oliver Foto: Ian West/PA Wire

Üleilmaliselt tuntud telekoka Jamie Oliveri ettevõtet süüdistatakse halastamatus juhtimisstiilis, kuna vahetult enne jõule jääb töötuks tema Notting Hilli kaupluse 12 töötajat.

Telekoka Jamie Oliveri Notting Hilli kauplus Recipease suleb uksed jõululaupäeval, mistõttu jäävad seetõttu töötuks 12 senist töötajat, keda ajab marru otsuse halb ajastus, vahendab Telegraph. Kaupluse sulgemisega kaotab tegelikult töö üle 40 inimese, kuid ettevõtte sõnul on üle pooltele neist pakutud mujal tööd. Palka saab kogu personal kuni aasta lõpuni.

«Kõik siin tunnevad, et neid on alt veetud – iseäranis need, kes on veel väga pikka aega Jamie jaoks töötanud ja pannud oma hinge sellesse kohta,» rääkis üks sealsetest töötajatest väljaandele Times. Oliveri Notting Hillis asuva kaupluse juures tegutseb kokanduskool, kohvik ja pood. «Jõulud on kõige hullem aeg töötuks jääda – juhtkond on selle otsusega väga halastamatu olnud,» lisas ta.

Küll ei oleks see aga esimene kord, kus tuntud telekoka juhtimisstiil kriitikat saab. Ka möödunud aastal, kui ta sulges kaks Recipease kauplust – ühe Claphamis Londonis ja teise rannikulinnas Brightonis – anti töötajatele sellest poole vahetuse pealt teada ning öeldi, et see on nende viimane vahetus. Ettevõtte enda kinnitusel on valmistatud Notting Hilli kaupluse sulgemist ette juba viimased kuus nädalat, kui seda on arutatud ka töötajatega.

Küll aga süüdistab kaupluse personal töökaotuses Oliveri õemeest Paul Hunti, kes võttis kaupluse igapäevase juhtimise üle möödunud aastal. Anonüümseks jääda soovinud töötaja sõnas, et Huntiga kaasnes kaupluses terve rida muudatusi, mille viimasteks ohvriteks on nüüd langenud töötajad.

Oliveri ettevõtte pressiesindaja selgitas otsust aga sellega, et Jamie Oliver Group on otsustanud viimasel aastal keskenduda oma põhitegevusele, mistõttu kaasneb sellega ka sellest liiga kaugele minevate tegevuste lõpetamine. «Osana sellest on ettevõte otsustanud sulgeda ka viimase Recipease kaupluse Notting Hillis – kauplus jääb avatuks aasta lõpuni ning me anname endast parima, et sealsetele töötajatele mujal tööd leida,» selgitas ettevõtte esindaja.

Ta lisas, et kuna Notting Hill ei ole nende seisukohalt kõige parem koht, kus kokanduskursusi läbi viia, siis loodab ettevõte tegevust jätkata mõnes teises, märksa sobivamas kohas. «Kokanduskursused on Jamie Oliveri põhitegevus, mille abil ta innustab inimesi tegema teadvustatumaid toitumisvalikuid,» märkis Jamie Oliver Group'i pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles