Video: süütamise tõttu välimuse kaotanud tüdruk ootab jõulukaarte

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Safyre Terry tutvub kohalikus postkontoris talle saadetud kaartidega.
Safyre Terry tutvub kohalikus postkontoris talle saadetud kaartidega. Foto: SCANPIX

USAs New Yorgi osariigis Schenectadys elava Safyre Terry elu muutus kaks aastat tagasi, kui tema ja ta pere kodu süüdati ning vanemad, kaks nooremat õde ja vend  hukkusid.

Siis kuueaastane tüdruk jäi oma perest ainsana vaevu ellu, kuna ta isa David Terry teda oma kehaga kaitses, edastab Yahoo News.

Terry keha sai 75 protsendi ulatuses põletushaavu, talle on tehtud üle 50 operatsiooni ning neid tehakse veel.

Hoolimata raskustest, tervisprobleemidest ja kummalisest välimusest, ei ole tüdruk kaotanud elurõõmu ja ootab jõuluvanalt kinke nagu kõik lapsed.

Nüüd kaheksa-aastasel Safyre´il on jõuluvanale aga ka üks eriline soov, milleks ei ole mänguasjad ega maiustused, vaid ta  soovib saada maailma erinevates paikades elavatelt inimestelt jõulukaarte. Ta käivitas Facebookis sellekohase kampaania.

Tüdruku ametlikuks hooldajaks olev tädi  Liz Dodler ostis suure jõulukuuse, kuhu külge need kaardid saab riputada. Tädi püüdis lapse innukust vähendada öeldes, et hea kui ta kümme kaarti saab, kuid nüüdseks on kaarte hakanud tulema sadade kaupa.

USA tüdruku Facebooki kampaania jõudis esmalt USA meediasse ja sealt edasi teiste riikide väljaannete lehekülgedele.

Lisaks kogutakse Facebooki kampaania abil Safyre Terry ravimiskuludeks raha ning nüüdseks on seda kogunenud üle 13 700 dollari, kuid eesmärgiks on saada 15 000 dollarit.

Facebookis on ära toodud ka Safyre Terry aadress: P.O Box 6126, Schenectady, NY 12306, USA.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles