Lõunanaabreid on tabanud pakisaatmise hullus

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulud suurendavad oluliselt pakisaatmist.
Jõulud suurendavad oluliselt pakisaatmist. Foto: SCANPIX

Omniva pakiautomaatidega saadetud pakkide arv nii Eestis, Lätis kui Leedus on kasvanud rekordiliselt suureks, enim on see sel nädalal kasvanud Lätis – 112 protsendi võrra.

Võrreldes mullu sama ajaga kasvas sel nädalal pakimaht Eesti pakiautomaatides 40 protsenti, Leedus 63 protsenti ning Lätis koguni 112 protsenti, vahendab postifirma. Omniva juhatuse liige Ansi Arumeel sõnas, et detsembris kasvab igal aastal nii pakkide kui kirjade arv võrreldes tavapärasega mitmekordseks, kuid isegi seda arvestades on pakiautomaatide populaarsus silmatorkav.

«Järgmisel ja ülejärgmisel nädalal prognoosime pakimahtude kasvu võrreldes praegusega veel ligikaudu 40 protsenti,» sõnas Arumeel. Valdava osa pakimahtude kasvust annab Arumeele sõnul e-kaubandus. «Inimesed eelistavad pakiautomaate, kuna see on mugav võimalus oma pakk saada või saata just endale sobival ajal ja ilma järjekorras seismata või jõulumelus osalemata,» selgitas Arumeel.

«Pakiautomaatide populaarsus teeb meile rõõmu ning inimeste vajadustele vastu tulles oleme pakiautomaatide võrgustikku igal aastal laiendanud ning suurendanud populaarsemate pakiautomaatide mahutavust,» kinnitas Arumeel. Tema kinnitusel on Omniva valmis vastavalt vajadusele eriti populaarsete pakiautomaatide juures kasutama ka kuller-konsultante, kes võtavad vastu ja väljastavad pakke. Vajadust jälgitakse iga pakiautomaadi korral eraldi.

Kuna detsembris on inimestel ka postkontoritesse rohkem põhjust tulla, on suuremad postkontorid detsembris lahti õhtuti kauem ning ka pühapäeviti. Arumeel soovitabki sättida postkontori külastuse võimalusel hommikusele ajale või nädalavahetusele, mil kliente vähem.

Omniva pakiautomaadid on avatud ka pühade ajal ja enne jõule jõuavad viimased pakid pakiautomaatidesse 24. detsembril. Esimesel ja teisel jõulupühal pakiautomaatide teenindamist ei toimu, samuti on sel ajal suletud postkontorid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles