Hiidlased: praamipileti hinnatõus ei ole põhjendatud

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiidlaste jaoks on riigi plaanitav hinnatõus ebameeldiv üllatus.
Hiidlaste jaoks on riigi plaanitav hinnatõus ebameeldiv üllatus. Foto: Mihkel Maripuu

Kuna vanade parvlaevade tulekuga on üleveoteenuse kvaliteet märgatavalt halvenenud, ei pea hiidlased riigi kavandatud piletihinnatõusu põhjendatuks.

«Riigi ülesanne on kindlustada vähemalt ligilähedased tingimused ettevõtluseks kõigis Eestimaa regioonides. Taolise positsiooni ühe komponendina on välja pakutud ka nn maanteepikenduse põhimõtet. Täna oleme olukorras, kus majandusveod võtavad rohkem aega tänu pikemale ülesõidu ajale, hõredale graafikule ja ooteaegadele. Selles olukorras on lubamatu lisanduv hinnatõus,» vahendab Hiiu Leht Hiiu maavalitsus, Hiiumaa Ettevõtjate Liit ja Hiiumaa Omavalitsuste Liidu kirja majandusministeeriumile.

 Pöördumisega palutakse mitte kehtestada hinnatõusu enne teenuse kvaliteedi tõusu, s.t enne, kui liinidele tulevad uued parvlaevad.

«Olukorras, kus teenuse kvaliteet on väga olulisel määral langenud ja kus Hiiumaa majandus ja toimetulek on seetõttu kahju saanud, ei ole hinnatõus mitte kuidagi põhjendatud,» on hiidlased veendunud.

 Majandusministeeriumi kinnitusel kallinevad parvlaevapiletid eeloleva aasta 1. veebruarist nii Kuivastu – Virtsu kui ka Rohuküla – Heltermaa liinil. Hinnatõus on planeeritud kuni 20 protsenti.  Väinamere Liinid OÜ ja TS Laevad OÜ tarbeks ei ole riigieelarves piisavalt vahendeid, et katta liinide nõudlust. Puuduvad rahalised vahendid parvlaeva üleveoks on kavas katta piletite hinnatõusuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles