Eesti õlu asub kaugeid turgusid vallutama

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saku õlletehase juht Margus Kastein
Saku õlletehase juht Margus Kastein Foto: Andres Haabu

Saku õlletehasest väljus teisipäeval kaubakonteiner Uus-Meremaale Aucklandi, tegemist on maakera kõige kaugema sihtkohaga, kuhu Saku õlut ja siidrit eksporditud on.

«Aucklandi suundunud konteineris olid meie esindusõlu Saku Kuld, Humal & Oder eriõllede sarja IPA ja Dark Lager ning Kiss siidrid,» ütles Saku õlletehase juhatuse esimees Margus Kastein. Ta avaldas lootust, et Saku tooted leiavad Uus-Meremaal hea vastuvõtu ning Okeaania suuruselt teisest majandusest tuleb Eesti õlletehasele tellimusi ka tulevikus.

Sakust linnulennult enam kui 16 700 kilomeetri kaugusel asuv Uus-Meremaa lisandus Saku sihtturgude nimistusse tänu aktiivsele müügitööle Aasia ja Vaikse ookeani majandusruumi suunal laiemalt. «Sel sügisel oleme saanud tellimusi mitmetest erinevatest Aasia riikidest tänu kontaktidele kevadiselt Hiina ärimessilt Canton Fair,» lausus Kastein. Ka Uus-Meremaa tellimuseni jõudis õlletehas tänu messile, kus osales EAS-i ühisstendi raames.

Saku ekspordib püsivalt oma tooteid 18 riiki, ekspordiks läheb ligi 50 protsenti Saku õlletehase toodangust. Okeaanias on Saku varem eksportinud oma tooteid Uus-Meremaa naaberriiki Austraaliasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles