Parvlaevapiletid kallinevad kardetust vähem

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuivastu sadam
Kuivastu sadam Foto: Küllike Rooväli

Uuel aastal ees seisev parvlaevapiletite hinnatõus jääb algselt arvatud 20 protsendi asemel 15 protsendi kanti.

Teisipäeval võttis riigikogu rahanduskomisjon erakorraliselt ette tuleva aasta eelarve ning komisjoni ettepanekul suurendati eelarves parvlaevadotatsiooni 200 000 euro võrra valitsuse reservfondi arvelt, vahendab Hiiu Leht.

Hiidlasest riigikogu liige Kalev Kotkas rõhutas, et komisjoni otsus oli konsensuslik, kuna kõigile oli selge, et 20-protsendiline piletihinna tõus olnuks liig – nüüd jääb hinnatõus veidi alla 15 protsendi. Kui võtta arvutuse aluseks 14-portsendiline hinnatõus, kasvab sõiduauto üleveohind Heltermaa – Rohuküla liinil 8,80 eurolt 10 euroni ning reisijapilet 3 eurolt 3,42 euroni.

Hiljuti Hiiumaad külastanud minister Kristen Michal kinnitas, et saareelanike piletihinna soodustus jääb alles. Sooduspileti hind saareelanike sõidukitele võib kasvada 4,40 eurolt 5 euroni ja reisijapileti hind 1,50 eurolt 1,71 euroni.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Hiiu Lehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles