Mida teha, kui eesootavad pühad tõotavad tulla nukrad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Päris elu ei ole nagu filmis. Meie seas on palju neid, kes veedavad pühi üksi või kes on läbi elanud midagi valusat, mis ei tee jõuludest tänavu kõige rõõmsama sündmuse. 

Lohutuseks võib öelda, et kellegi elu pole täiuslik ja pühadestress jätab vähesed puutumata. Pühadeaeg on isegi pingetest laetud ja nagu jõuludele kombeks, keskendutaksegi sel ajal rohkem rasketele teemadele nagu rahu, armastus, suhted, eluväärtused ja kõik muu, mis on inimestele tegelikult oluline. Kui südames valitseb kurbus, on seda kõike veelgi raskem taluda.

Greatist pakub välja kuus lahendust, mis aitavad pühade ajal kurbusest võitu saada.

Lepi sellega. Pole mõtet pead liiva alla peita - mõnikord on tuju halb ja nii ongi. Sellega leppimine võib olla väga vabastav. Üürikese aja pärast algab juba uus aasta, mis tõotab tulla parem. Lohuta end sellega, et elu läheb ikka edasi.

Tee head kellelgi teisele. Pühade ajal on heategevuseks ohtralt igasugu erinevaid võimalusi. Paku end vabatahtlikuks Toidupanka või loomade varjupaika, aita kas või naabrinaisel poekotte tassida. Tee midagi kellegi teise hüvanguks, sest uuringud näitavad, et heategu mõjutab sind ennast rohkemgi kui seda, keda aitad. Kindlasti teeb meele kergemaks ka see, kui kirjutad tänukirja inimestele, kes on sind sel aastal aidanud või olnud sinu vastu eriti lahked. 

Helista vanale sõbrale. Haara telefon ja räägi inimesega, kes on sinu elu positiivselt mõjutanud. Selleks ei olegi vaja konkreetset põhjust. Ütle lihtsalt, et mõtlesid tema peale ja tahad teada, kuidas tal läheb. Sa võid üllatuda, kui palju rõõmu võib selline sõbralik kõne teha.

Hellita end. Tee endale kingitus ja veeda oma aega nii nagu ise soovid. See, et keegi sulle kingitusi ei tee, ei tähenda, et sa poleks neid väärt. Suur või väike, endale tehtud kingitus õigel ajal on kõige parem kingitus. 

Keskendu positiivsele. Mõtle järgi, mis on sel aastal hästi läinud. Isegi kui praegu läheb sul väga halvasti, siis järele mõeldes leiab alati midagi head, mida meenutada. Nimeta vähemalt kolm head sündmust mööduvast aastast.

Naera! Kui miski enam ei aita, otsi teadlikult meelt lahutavaid tegevusi. Vaata komöödiaid, aga väldi pühadeteemalisi ja üliemotsionaalseid filme. Puhkepäevadel pole midagi paremat põõnutamisest ja eluhüvede nautimisest, luba endale neid naudinguid. 

Jõulud mööduvad tegelikult ruttu. Peagi oled jälle argirutiinis ja kui sa nüüd ei lõõgastu, võid seda hiljem kahetseda, et rikkusid oma vabad päevad nukrutsedes ära. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles