Prantsusmaa keelab toiduraiskamise

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poodides visatakse ära suur hulk toitu, kui nende parim enne või kõlblik kuni tähtaeg saab läbi.
Poodides visatakse ära suur hulk toitu, kui nende parim enne või kõlblik kuni tähtaeg saab läbi. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa alamkoja saadikud hääletasid muudatuse poolt, mis keelab poodidel toidu ära viskamise ja kohustaks seda hoopis annetama.

Sama seadus võeti vastu mais, kuid põhiseaduslik kohus tühistas selle otsuse protseduuriliste vigade tõttu, kirjutab Guardian. Seadus jõustub pärast seda, kui parlamendi ülemkoda on samuti selle poolt hääletanud. See hääletus peaks toimuma 13. jaanuaril. Muudatus luba inimestel luua ühendusi, mis sellist säilivustähtaja ületanud toitu koguksid  ja laiali jagaksid.

«Tavalised kodanikud saavad näidata oma solidaarsust ja aidata viia toitu nendeni, kes seda vajavad,» rääkis seaduseelnõule lobbytööd teinud Alan Derambarsh. Ta lisas, et järgmine samm oleks nõuda Euroopa Komisjonilt, et sama säte jõustuks kogu euroliidus.

Seni oli Prantsusmaal levinud praktika, et poed hävitasid  tähtaja ületanud toidu, et inimesed ei saaks seda tarbida. Mõnikord valati se näiteks üle valgendajaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles