Paki saatmine Cargoga kõige kiirem

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Smartposti pakiautomaat.
Smartposti pakiautomaat. Foto: Smartpost

Võrreldes erinevate paki saatmise mooduste hindu ja saadetiste kättetoimetamise kiirust, selgus, et Cargobussiga jõuab pakk kohale kõige kiiremini, kuid on suhteliselt kallis.


Võtsime oma väikese katse aluseks 5 kg kaaluva arvuti monitori saatmise Tallinnast Tartusse.

Eesti Posti hinnakiri näitab, et neil maksab pakk kaaluga 1 kg 48 krooni, millele iga lisakilo eest lisandub 3 krooni. Kokku teeb see 5 kg puhul hinnaks 60 krooni. Pakk läheb kohale ülejärgmisel tööpäeval.

Smartpostil paki saatmise hind kaalust ei sõltu, küll aga sõltub sellest, millisesse kappi see ära mahub. Monitor mahub tõenäoliselt väiksemasse kappi, mis teeb selle saatekuluks 39 krooni. Kui pakk saata välja enne kella 19, siis on see kohal järgmisel päeval enne kella 14. Pakid saab kätte automaatidest, mis paiknevad suuremate kaubanduskeskuste juures üle Eesti.

Cargobussi hind oleks kõnealuse saadetise puhul 75 krooni ja see jõuaks kohale 2,5 tunniga. Kui aga pakk liigitub suurte saadetiste alla, saadetakse see mitte Tartu bussijaama, vaid hoopis äärelinnas paiknevasse Tähe tänava terminali.

Kullerteenuse pakkujaid on mitmeid. Näiteks DPD võtaks taolise paki saatmise eest 74 krooni ja kohale jõuaks see järgmisel päeval.

Seega oleks kõige soodsam 5 kg kaaluvat monitori saata Smartpostiga ja kõige kiirem Cargoga. Kui aga tegu on minipakiga, mis kaalub vaid mõnisada grammi, näiteks T-särgiga, siis tuleb selle saatmine kõige odavam Eesti Posti kaudu, sest Smartpostil alla 39 krooni hinda ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles