Tipprestoran võtab aasta algul loomingulise puhkuse

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Põhjaka mõis

Põhjaka mõisa restoran ootab külastajaid kuni selle aasta lõpuni ning taasavab uksed järgmise aasta märtsis. Aasta alguses pühendutakse tipprestorani kvaliteedis Põhjaka kulinaariatööstuse arendamisele.

«Meie püsikliendid juba teavad, et oleme iga aasta alguses võtnud kuu aega puhkust, et siis värskema olekuga restorani uksed lahti lüüa. Ehkki sel aastal jääb restoran külastajatele suletuks kaheks kuuks, ei jää Põhjaka maitsed huvilistele kätte saamata - meie kulinaariatoodangut saab poest osta,» rääkis Märt Metsallik, üks Põhjaka mõisa asutajatest. Ta lisas, et puhkus võetakse  sel sügisel käima lükatud Põhjaka kulinaaria edendamiseks.

Põhjaka mõisa kulinaariatoodete hulka kuuluvad täna mahejahust toodetud leib, pasteet, sibulamoos ja samuti mahetootena astelpajunaps. Jaanuarist täieneb tootevalik porgandisinepi ja glögiga, märtsist loodetakse pakkuda Põhjaka lihameistrite valmistatud salaamit.

Magusasõprade rõõmuks on idee- ja arendusjärgus mõned saia- ja magusatooted. Tootearendusplaane, millelt veel saladuskatet ei kergitata, on ka Põhjaka viinaköögil.

«Kõikide toodete puhul järgime põhimõtet, millest oleme algusest peale Põhjaka restorani puhul lähtunud – tooraine on värske ja kodumaine ning tehnoloogiagi sama, mis restoranitoidu puhul. Tavatööstusega võrreldes on see natuke vastuvoolu ujumine, aga tulemus on ka restoranikvaliteedis toode,» kirjeldas Metsallik.

Praegu saab Põhjaka tooteid soetada Tallinna ja Tartu kaubamajast, Stockmannist, Talu ja Deli, Nopi ning Konju Talupoe poodidest ja Selveri keti mõnest poest Tallinnas. Jaanuarist lisandub veel Selvereid Tallinnas ning Tartus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles