Toidupank kogus saarel kahe päevaga rekordilise koguse toitu

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poekülastajad annetasid 1725 kilo toitu.
Poekülastajad annetasid 1725 kilo toitu. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kuressaare toidupangale appi tulnud lahked annetajad ostsid puuduses elavatele peredele kahe päevaga rekordilise koguse, 1725 kilogrammi toitu.

«Meie arvestuse järgi pole üle poolteise tonni varem kogutud – järelikult on seekord rekord,» tõdes vabatahtlik Marjana Luist.

Kui oktoobris toimunud toidukogumispäevadel kogusid vabatahtlikud kaupluste külastajailt 1413 kilogrammi toiduaineid, siis seekord üle 300 kilogrammi rohkem, vahendab Saarte Hääl. Luisti arvates võib üks põhjus võib see, et käes on jõulukuu.

«Üks inimene ostis koguni kaks kärutäit ja ütles, et tuligi poodi just sellepärast, et toidupangale annetada,» rääkis Luist. Tema sõnul oli kogutud toidukraami tootevalikus märgata, et annetajad on mõelnud, kuidas kitsikuses elavaid peresid saabuvate pühade puhul rõõmustada: maiustusi oli palju rohkem kui tavaliselt, samuti oli ostetud piparkooke ja mandariine.

Refereeritud artiklit saab lugeda Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles