Näpunäited bussisõidult säästmiseks

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simple Expressi turundusjuht Marel Kallas jagab näpunäiteid, kuidas leida sobiva hinnaga bussipilet.
Simple Expressi turundusjuht Marel Kallas jagab näpunäiteid, kuidas leida sobiva hinnaga bussipilet. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti linnadevahelise ühistranspordituru konkurents on muutunud ja muutumas üha tihedamaks, seega jagab Simple Expressi turundusjuht Marel Kallas näpunäiteid, kuidas leida sobiva hinnaga bussipilet.

Planeeri ette
Bussipiletite ostmine on muutumas üha sarnasemaks lennunduses kasutatavale loogikale. Nüüdseks on juba mitmete bussifirmade puhul esimesed müüdavad piletid kõige soodsamad ning sõltuvalt bussi täituvusest kasvab järk-järgult bussipileti hind. Seetõttu kindlustab odavaima pileti endale reisija, kes plaanib oma sõidu aegsasti ette.

Ole paindlik
Kui pikem etteplaneerimine ei ole võimalik, siis on abiks paindlikkus väljumisaja osas. Näiteks võib ka ühe ja sama bussifirma sama marsruudi väljumistel olla erinev piletihind. Kuna mitmete ettevõtete piletihind sõltub konkreetse reisi nõudlusest, võib mõni vähempopulaarne väljumine olla soodsam.

Vali soodsaim ostukanal
Sõltuvalt pileti soetamise kanalist võib ühe ja sama reisi piletihind olla erinev. Kõige soodsama pileti leiab reeglina bussifirma enda veebipoest. Samuti tehakse mõnikord kodulehel täiendavaid sooduspakkumisi. Edasimüüjate juures või vahetult enne reisi bussijuhilt piletit ostes on need enamasti kallimad.

Pane tähele lisatasusid
Ole bussipiletit valides tähelepanelik erinevate ettevõtete poolt rakendatavate lisatasude osas. Näiteks lisab mõni bussifirma piletile teenustasu, mis võib eriti soodsama bussipileti korral moodustada olulise osa sõidu maksumusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles