Süütamise tõttu näo kaotanud tüdruku jõulukaardikampaania on toonud tonnide viisi kaarte

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Safyre Terry tutvub kohalikus postkontoris talle saadetud kaartidega.
Safyre Terry tutvub kohalikus postkontoris talle saadetud kaartidega. Foto: SCANPIX

Väike USA tüdruk Safyre Terry, kes tulekahjus oma välimuse kaotas, palus hiljaaegu video teel inimestelt jõulukaarte. Kaardikampaania on osutunud ootamatult edukaks ja nüüd on appi tõtanud vabatahtlikud, et aidata tüdrukukesel kaardilaviiniga hakkama saada.

Kui alguses ei uskunud tüdruku pere, et nad väga palju kaarte saavad, siis pühapäeval pidid talle appi minema vabatahtlikud, sest kohalik postkontor ei saanud enam tuhandete saabuvate kaartide sorteerimisega hakkama. Tema viimane postisaadetis tõi tüdrukule 185 000 kaarti ja üle 4000 paki!

 

Terry pere on üdini liigutatud, kui palju armastust ja häid soove võhivõõrad on teele saatnud. «Ma olen õnnest nii palju kordi nutnud, et ma olen juba dehüdreerunud,» ütles Safyre’ tädi Liz Dolder BBC-le. Nad plaanivad juhuvaliku meetodil kindlasti osadele kaardisaatjatele ka vastata.

Safyre’ isa ja ja kolm õde-venda hukkusid 2013. aastal põlengus, mis usutakse olevat süütamine. Tüdrukuke, kes praegu on 8aastane, jäi ainsana ellu, kuna isa kaitses teda oma kehaga. Sellegipoolest sai ta keha 75 protsendi ulatuses põletushaavu.

Tüdruku Facebooki-kampaania jõudis esmalt USA meediasse ja sealt edasi teiste riikide väljaannete lehekülgedele. Lisaks kogutakse kampaania abil raha Safyre Terry ravimiskuludeks.

Kui ka sina tahad jõulukaardi teele panna, siis Safyre Terry aadress on: P.O Box 6126, Schenectady, NY 12306, USA.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles