Noorukid tühjendasid puudustkannatavate laste annetuskasti

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postimaja.
Postimaja. Foto: Toomas Tatar

Sotsiaalmeedias levis eelmise nädala lõpul emotsionaalne kirjeldus juhtumist, mil kolm isikut varastasid raha Rimis asuvast annetuskastist.

«Teie, kolm südametut värdjat, kes te kolmapäeva õhtul Postimaja Rimist lastekodu annetuskasti varastasite, seda riiulite vahel tühjendasite ning seejärel selle suhkrupakkide vahele ära peitsite - teadke, et teid on turvalindilt üsna selgelt näha ning teie alatu tegu ei jää karistuseta. Kahjuks jääb nii mõnigi laps jõulukingist teie pärast ilma. Ilusat jõuluaega teile, varganäod!» kirjutati möödunud reedel Facebooki grupis Märgatud Tallinnas.

Rimi pressiesindaja Katrin Bats selgitas, et Rimi kaupluste kassades kogutakse raha Punase Risti tarbeks, kes omakorda on lepinguga kinnitanud kogutud raha eest teha jõulukingitusi puudustkannatavatele lastele.

«Annetuskastid on paigaldatud kassadesse teenindaja lähistele, kust neid pole väga lihtne kaasa võtta - seda näitab ka asjaolu, et sarnaseid juhtumeid varem pole esinenud,» ütles Bats ning lisas, et sotsiaalmeedias uudist jaganud klient juhtunust kaupluse meeskonda ei teavitanud.

Batsi sõnul tuvastati videomaterjalide kaudu, et 9.detsembril viis kamp noori Postimaja Rimi infoletist kaasa annetuskasti. «Videosalvestise vahendusel korjanduskastis olevat rahasummat tuvastada on keeruline, ent lähemalt vaadeldes on seal põhjas väike kiht sente,» ütles ta ning lisas, et juhtunu kohta tehakse avaldus politseile ning loodetakse ebaausad inimesed tabada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles