Merle Liivak: kuuse toomine on tore rituaal, mis loob lastele nostalgiat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merle Liivak
Merle Liivak Foto: Ekraanitõmmis

«Mõnda aega arvasin, et kuuske ei tasu metsast tuua - las ta kasvab seal,» märgib ajakirjanik ja kolme lapse ema Merle Liivak uues Rahvas Arvab videos.

«Kuid mõned kuused kasvavadki natuke vales kohas, elektriliinidel või kraavipervel.  Minu pere on toonud igal aastal kuuse ühest väiksest metsatukast - see on küll niruvõitu, kui eriline kuusk, lõhnab; ja kui lapsed suureks saavad, siis mäletavad nad kuuselõhna kaudu perega koosolemist.»

Merle Liivak loeb Eesti suurima raamatumüüja Rahva Raamatu videoklipis trükisooja Loone Otsa raamatut «Lumise metsa rõõm ehk Kuidas Sass ja Laura kuuske toomas käisid». Raamatus leiab arvutitest ja nutiseadmetest hõivatud linnaperekond metsast kena kuuse, aga selle kõrval leitakse üles ka vanad sõbrad, võetakse rohkem aega üksteise jaoks ning saadakse teada mitmed looduse saladused.

Loone Otsa kirjutatud ja Hiis Lessingu illustreeritud lasteraamat jõulukuuse otsimisest talvises metsas on eriline selle poolest, et selle andis välja Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK) koostöös Menu kirjastusega. RMK kingib jõulukuuse-raamatu kõigile lasteaiarühmadele üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles