5 soovitust, mida lastega reisides silmas pidada

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soovitused, mida lastega reisides hotelli kohta küsida.
Soovitused, mida lastega reisides hotelli kohta küsida. Foto: PantherMedia

Sokos hotell Viru meeskond pani kokku soovitused, mida pered võiksid lastega reisides ja hotelli valides silmas pidada. Meeskond loodab, et need lihtsad nõuanded aitavad peredel mõelda, mida hotellilt küsida ja ehk on mõned asjad, mida täna peretoa olemasolule kaasa ei pea pakkima.

Neid soovitusi silmas pidades võib kokku hoida aega, raha ja samuti saab väiksema pagasiga reisile minna.

Küsi hotellist peretuba

Paljudel hotellidel on eraldi peretoad, mille hind on küll veidi kallim kaheinimese toast. Samas kahe või kolme lapsega reisides pakuvad hotellid perele hoopis sviiti või koguni kahte tuba, mille hind on kindlasti kallim kui peretoal. Näiteks Viru hotelli peretoas on lastele sobivad veidi väiksemate mõõtudega voodid. Tihti pakuvad hotellid lastele hoopis lahtikäivat välivoodit, millel magamine just kõige mõnusam kogemus ei ole ning unes vähkrevad lapsed võivad sealt lihtsalt maha potsatada.

Numbritoas toiduvalmistamise võimalus

Kõik lapsevanemad teavad, et beebide kõht ei küsi tühjaks saades kella. Olgu kesköö või varajane hommikutund – süüa on vaja saada. Kui hotellitoas on olemas mikrolaineahi, piima soojendaja ja jahutaja või ka veekeetja, siis on öine toitmine oluliselt lihtsam - beebil kõht kiirelt täis ja ema-isa saavad kärmemalt taas puhkama heita, et järgmisele päevale reipamalt vastu minna. Tihti on peretubades ka suurem külmkapp, kus toitu värskena hoida ja ei pea toidupurke minibaari pudelite vahele toppima.

Vaata üle vannitoa varustus

Pisipõnnidega reisides tassivad vanemad tihti kaasa ka oma pissipotti, kuna tavapärased WC potid on väiksematele lastele liiga kõrged ja asja ajamine võib seetõttu pooleli jääda. Paljudes hotellides on lastele mõeldes WCsse pandud väiksed pissipotid, mille kasutamine on lastele kodusem ja mugavam. Samuti on peretoa vannitoas eraldi lastele mõeldud seebid ja šampoonid, mis pesu ajal silma sattudes kipitama ei hakka. Nii ongi vanematel reisikotti pakkides mõni asi vähem kaasa võtta.

Mänguasjad ja mööbel

Et lapsed tunneks end hotellis täisväärtuslike külalistena, on tuba sisustades silmas peetud ka väikeste külaliste mõõte. See tähendab, et lastele sisustatud oma mängunurk koos mööbli ja mänguasjadega. Näiteks Viru hotelli peretoas on olemas mängulaud koos toolidega ning väikestele kunstnikele tegevuse pakkumiseks tasub vastuvõtulauast erinevaid lelusid, pliiatseid ja paberit kaasa küsida.

Lastepakett

Väikelastega reisile minnes tasub ära unustada tavapärased täiskasvanute käigud erinevatesse muuseumitesse, galeriidesse või põhjalikud poodlemised. Kõike seda saab küll teha mõõdukalt, kuid arvestama peaks laste vajadustega. Seepärast tasub sihtkoha hotellist uurida, millised on nende poolt pakutavad n.ö lastepaketid, mis jagavad soovitusi paikade kohta, mida tasuks lastega külastada. Näiteks Tallinnas pakutakse erinevaid lastepakette, kuhu kuuluvad loomaaia, spa või Lennusadama külastus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles