Elustiili soovitused: mida teha jõuluajal?

Heili Klandorf
, Postimees Elustiili juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel nädalavahetusel Rocca al Mare vabaõhumuuseumis jõuluküla "Jõulud kodus, jõulud võõrsil".
Sel nädalavahetusel Rocca al Mare vabaõhumuuseumis jõuluküla "Jõulud kodus, jõulud võõrsil". Foto: Ürituse korraldajad

Mida teha kaunil jõuluajal? Elustiil soovitab!

ELAMUS

Ehk oled sinagi tundnud, et jõulud saabuvad oma vaikse pehme paitusega ka siis, kui sa ei saa olla sel ajal kodus ja pere keskel? Jõulud tulid rehetares ja metsavendade punkris, nõukaaegses ühiskorteris ja orbudekodus, Siberis asumisel ... Kui soovid kõigest sellest veidi osa saada, tule sel nädalavahetusel Rocca al Mare vabaõhumuuseumi jõulukülla «Jõulud kodus, jõulud võõrsil». Samas on avatud väike jõululaat, Sutlepa kabelis toimuvad kontserdid ja pühapäeval ka jõulupalvus.

KONTSERT

Kui sul pole olnud aasta jooksul mahti head elavat muusikat kuulata, siis nüüd on küll viimane aeg see viga parandada! 26.–30. detsembrini saab mitmel pool üle Eesti nautida aastalõpukontserte «Kella kuuest Koiduni», kus esimest korda astuvad üheskoos lavale Tõnis Mägi ja Karl-Erik Taukar, saatjaks pop-orkester Estraadiraadio.

RAAMAT

Mets sunnib võtma aega ja õpetab nägema imesid – seda mõistab üks arvutitest ja nutiseadmetest hõivatud linnapere, kelle seiklustest jõulukuuse otsimisel räägib ahjusoe lasteraamat «Lumise metsa rõõm ehk kuidas Sass ja Laura kuuske toomas käisid». Kena kuuse kõrval leitakse üles ka vanad sõbrad, võetakse rohkem aega üksteisele ning saadakse teada looduse saladusi. Südamlik raamat, mida on hea kingikotti pista ja hiljem üheskoos lugeda.

FILM

Mis oleks jõulud ilma jõulufilmideta? Kui oled neid seni piparkooki näksides tüdimuseni televiisorist vaadanud, siis ehk võtad seekord kallima või pere kaasa ja lähed hoopis kinno? 25. detsembril jõuab meie kinodesse koguperekomöödia «Peab armastama jõule», milles lööb kaasa hulk vägagi tuntud näitlejaid. Hea tuju on tagatud ning kinno ja tagasi jalutamine tuleb kasuks nagunii.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles