Liibanonis teenivad kaitseväelased tähistavad jõule teisel jõulupühal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kapten Arvo Jõesalu
Kapten Arvo Jõesalu Foto: Erakogu

Liibanonis teenivaid kaitseväelased tähistavad jõule teisel jõulupühal piduliku söömaaja ning saunaskäiguga.

Liibanonis teenivad Eesti kaitseväelased täidavad jõululaupäeval ja esimesel jõulupühal teenistusülesandeid, kuid jõulumeeleolu loovad soomepärane jõulutoit jõululaupäeval ja iiripärane jõulutoit esimesel jõulupühal. ütles BNSile Eesti teabeohvitser Liibanonis kapten Arvo Jõesalu.

Teisel jõulupühal valmistavad Liibanonis Soome-Iiri pataljonis teenivad eestlased ise jõulusööke Eestist väejuhatuse poolt saadetud ja kohapealt hangitud toiduainetest, teevad sauna ja võimalik, et tuleb ka jõuluvana.

Esimeste jõulukinkidena on Liibanoni juba saabunud spordijoogid, lisas kapten Jõesalu.

Koos staabiohvitseridega teenib alates novembrist Liibanonis ligi 40 kaitseväelast, kellest suurema osa moodustab rühmasuurune üksus, mis on komplekteeritud peamiselt Scoutspataljoni B-kompanii baasil. Eesti jalaväerühm on osa Soome-Iiri pataljonist, mis on ainus mitmerahvuseline pataljon ÜRO rahuvalveoperatsioonil UNIFIL Liibanonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles