EMTA säästab edaspidi inimesi büroosse tõendi järgi tulemisest

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sander Ilvest

Maksu- ja tolliametist tõendi saamiseks ei pea enam tulema teenindusbüroosse kohale või saatma allkirjastatud avaldust, vaid seda saab edaspidi teha telefoni teel ja e-maksuametis/e-tollis.

«Meie büroodes käib erinevate tõendite pärast kuus kuni 1300 inimest. Nüüd pakume kõigile inimestele võimalust aega säästa ja see samm vahele jätta, sest taotluse saamiseks piisab ainult telefonikõnest või kodulehel oleva vormi täitmisest ja mõne päevaga saame soovitud tõendi sobiva kanali kaudu kätte toimetada,» selgitas maksu- ja tolliameti teenindusosakonna juhataja Rivo Reitmann.

Kellel on tõendiga eriti kiire, saab selle maksuvõla puudumise, maksuvõla ja saldo kohta ka e-maksuametis/e-tollis ise koostada ja sealt ka kohe vajaliku inimese või asutuse meilile saata.

Samuti saab teenindusbüroodes kohe kätte saldoteatise ja maksuvõla puudumise tõendi, käibemaksukohustuslasena registreerimise tõendi ja residentsustõendi. Kõik muud tõendid väljastatakse hiljemalt viie tööpäeva jooksul e-postiga digitaalselt allkirjastatud dokumendina, e-maksuametis/e-tollis, teenindusbüroos või posti teel.

Amet peab maksukohustuslaste registrit, kuhu on koondatud maksustamise käigus isikutelt saadud andmed ja neid väljastatakse isiku palvel. Rohkem infot teenuse kohta ja elektrooniliste taotluste vormid leiab maksu- ja tolliameti veebist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles