Lihtne moodus aitab kindlaks teha, mida lähedastele jõuluks kinkida

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Jõuludeni on jäänud vaid loetud päevad, ent paljudel meist on veel jõulukingid ostmata. Samas ei tasu paanikasse sattuda, kui sa pole kindel, mida lähedastele kinkida. Hüpnoterapeut Dawn Walton on leidnud lihtsa mooduse, kuidas kindlaks teha, milline jõulukink võiks kellelegi sobida.

Nimelt ütles Walton, et sa ei pea tegema muud, kui küsima teiselt inimeselt, kuidas ta kujutab ette rannas jalutamist. Palu tal seda kirjeldada ja pane tähele, kuidas ta sulle vastab, kirjutab Daily Mail.

Waltoni sõnul on see lollikindel meetod, et me kõik «elame oma väikeses reaalsusemullis», mistõttu võib õige kingi leidmine olla paras väljakutse. Ent kui sul õnnestub pääseda lähedase inimese «reaalsusemulli» sisse, siis on kergem talle kinki leida.

«Täiusliku kingituse leidmiseks pead pääsema teise inimese reaalsusesse, mitte üritama teda sobitada enda omasse. Aga keegi meist ei suuda teiste mõtteid lugeda, seega kuidas saada aimu, millest lähedane inimene võib mõelda? Selleks on vaja natuke detektiivitööd teha, aga kui sa oskad vihjeid lugeda, pole selles midagi keerulist,» selgitas Dawn Walton. 

Tema sõnul võib inimesed jagada nelja isiksusegruppi, sest inimesed elavad kas «visuaalses mullis», «helide mullis», «tundmise mullis» või «analüütilises mullis».

Niisiis, palu inimesel kirjeldada, kuidas ta kujutab ette rannas jalutamist ja pane tähele tema vastuseid.

Kui inimene elab «visuaalses mullis»: see inimene kirjeldab kõigepealt seda, mida ta rannas näeb. Visuaalne inimene annab sõnade abil edasi pilte, mis tekivad tema silme ette. Ta võib üsna detailselt kõike kirjeldada ja küsida sinult, kuidas sina randa näed. Kui sa oled sellise inimesega suhtes, siis näita oma armastust žestide abil, mida ta näeb (kirjuta väike armastuskiri, osta lillekimp vms).

Mida talle kinkida: raamitud foto või muu taoline isiklik kingitus (nt fotodega kalender). Ka mõni raamat, mis on just talle mõeldud, võib olla heaks kingiks. Waltoni sõnul sobivad sellele inimesele kõige paremini kingitused, mida ta saab vaadata. Visuaalne inimene muutub õnnelikuks juba siis, kui näeb kaunilt pakitud kingitust.

Kui inimene elab «helide mullis»: ta kirjeldab kõigepealt seda, mida ta rannas kuuleb. Ta võib öelda, et kuuleb lainete mühinat ja kajakate hääli. Ta peab kõigepealt midagi kuulma ja alles siis saab ta seda tõeliselt kogeda. Suhtes tunneb ta end armastatuna siis, kui partner väljendab oma tundeid sõnadega. Sa võid talle palju kinke osta ja tema heaks kõike teha, aga kui sa ei ütle «ma armastan sind», siis on ta veendunud, et sa ei armasta teda. Ta võib olla väga musikaalne inimene. 

Mida talle kinkida: Walton ütles, et seda tüüpi inimesele on üsna keeruline kingitusi teha. Tõenäoliselt on tal olemas kõigi lemmikartistide plaadid. Võid talle osta näiteks mõne kontserdi piletid. Ka audioraamat võib olla hea kingitus.

Kui inimene elab «tundmise mullis»: ta võib alustada oma kirjeldust sellega, et räägib, mis tunde tekitab tema jalge all olev liiv. Ta võib kirjeldada, kuidas päike soojendab tema nahka ja soe meretuul paitab juukseid. Need on sellised inimesed, kes võivad vestluse käigus oma partnerit sageli puudutada. Nad võivad olla temperatuuri suhtes üsna tundlikud, seega tihtipeale peate kodus oma toetemperatuuri muutma. Suhtes vajavad nad füüsilist kontakti ja armastust tajuvad nad läbi puudutuste ning kallistuste.

Mida talle kinkida: sellele inimesele sobivad väga hästi erinevad elamuskingitused. Võid ta näiteks spaasse viia või kui see tundub liiga kallina, kingi talle midagi, mis lõhnab hästi või midagi, mida on mõnus katsuda. Kindlasti anna kingitus üle koos kallistusega.

Kui inimene elab «analüütilises mullis»: analüütiline inimene ei vasta kohe su küsimusele, vaid täpsustab, et see sõltub päevast, rannast ja ilmast. Kui ta pole võimeline sulle vastama ilma, et peaks küsima täpsustavaid küsimusi, siis on tegemist mõtteinimesega. Ta tahab alati mõista, miks asjad on just nii, nagu nad on. Otsuste langetamisel kasutavad nad loogikat ja kainet mõtlemist. Suhtes võivad nad otsida partneri sõnadele alati selgitusi ja põhjendusi. Probleem on selles, et selgituse võivad nad leida oma loogika pinnalt ja see ei pruugi suhtega üldse seotud olla.

Mida talle kinkida: ürita leida midagi, mis stimuleeriks tema mõtlemist. Kui talle meeldib lugeda, tee kindlaks tema lemmikžanr ja osta talle raamat. Ka erinevad elektroonilised vidinad on heaks kingiks. Kingitus ei pea olema sugugi kallis, aga see peab talle stimuleerivalt mõjuma. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles