Vaata, milliseid seadmeid ostetakse jõulukingiks kõige enam

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljud inimesed soetavad jõulude eel endale või oma lähedastele erinevaid tehnikakaupu ning kingikotti pannakse nii telereid, arvuteid, kõlareid kui nutitelefone.

Eesti Telekomi klientide lemmikud

EMT ja Elioni müügikanalites on tänavune müügihitt iPhone 6S (hind 759 eurot), mida on saatnud edu alates müügile tulekust. Muusikasõprade eelistuseks on Marshall London nutitelefon (529 eurot), millega saab kaasa kvaliteetse Marshalli kõlari.

Sarnaselt eelmise aastaga on ka tänavu väga nõutud lastele suunatud Lotte sümboolikaga nutiseadmed. Mobiiltelefon Huawei Y5 Lotte maksab 119 eurot ning tahvelarvuti Lenovo Tab 2 A8-50L Lotte 16 GB 4G + WiFi hind on 159 eurot.

EMT ja Elioni kliendid kasutavad hetkel ära ka võimalust soetada endale tippklassi nutitelefon ja saada kaasa kingitus. Nii on võimalik osta Samsung Galaxy S6 (629 eurot), millega saab tasuta kaasa Samsung Gear VR virtuaalreaalsuse prillid väärtuses 129 eurot.

Heliseadmete poolelt on tänavu positiivseks üllatajaks Marshalli bränd. EMT ja Elion alustasid kõigepealt Marshalli kõrvaklappide müügiga, liikudes sealt edasi kõlarite poolele. Üks müügihitt selles kategoorias on Marshall Stanmore bluetooth kõlar hinnaga 399 eurot.

Suur nõudlus on ka lastele mõeldud kõrvaklappide Coloud Boom Kids järele, mille hind on 29,90 eurot. Hästi läheb ka Harman Kardon Onyx bluetooth kõlari müük (149 eurot), mis töötab ka aku pealt ning mida on kerge endaga kaasa võtta.

Telerite arvestuses on klientide lemmikuks kerkinud 43-tollised ekraanid. Kõige paremini on detsembris läinud kaubaks 43-tolline Samsungi LED-teler (J5502) ja sama suure ekraaniga LG LED-teler (LF630V), mille hinnad on vastavalt 450 ja 549 eurot. Samuti on nõudlus 32-tollise Philipsi LED-teleri (4100) järele, mille puhul kehtib EMT ja Elioni klientidele jõulude eripakkumine 229 eurot.

Sülearvutite jõulumüügi esiviisikusse mahuvad Delli, Lenovo ja Apple’i seadmed, mille hinnad jäävad 429-1178 euro vahele. Odavama hinnakassi poolelt (429 eurot) on esindatud Dell Inspiron 15 (5558), mis on sobilik arvuti koolilapsele internetis surfamiseks ja tekstitöötluseks. Lenovo IdeaPad G50-80 on kiire protsessoriga ja hübriidkõvakettaga süler, mille hind on 579 eurot. Järgnevad kallima hinnaklassi (1178 eurot) Apple MacBook Air, 589 eurot maksev Dell Inspiron 15 (5547) ning 699 eurot maksev Lenovo IdeaPad.

Tele2 klientide eelistused

Tele2 Eesti kommunikatsioonijuhi Egle Merbachi sõnul on suurim nõudlus Tele2 esindustes olnud samuti iPhone 6s järgi. Moes on enim kuldset ja roosat värvi iPhone'd, mida võib leida õrnema soo käekottidest.

Lisaks Apple'i brändile on laineid löömas ka vanast heast Nokiast välja kasvanud Microsoft Lumia 950. Lumia 950 on oma brändi üks tippmudelitest, mille järgi oli nõudlus juba enne toote kohale jõudmist esindustesse. Tele2 valikusse on ka lisandumas Microsoft Lumia 950Xl, mille järgi samuti juba küsitakse.

LG telefonidest on parimaks jõuluostuks osutunud nii LG G4 Mini kui LG riistvaral toimiv Nexus'e telefon LG Nexus 5x.

«Saabuvate jõulude eel on näha, et Tele2 klient soovib töökindlat keskklassi või kõrgema hinnaklassi telefoni, mis on oma välimuselt ja tehniliste näitajate poolest võimalikult silmapaistev ja atraktiivne. Samuti oleme märganud, et eriti on klientidel huvi varasemast suurema mälumahuga seadmete järele, et oleks võimalik laadida alla võimalikult palju rakendusi ja rohkelt pildistada,» kirjeldas Merbach.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles