Kaubamaja müüduimad jõulukingid on heategevustooted ja arendavad mänguasjad

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Jõulukingituste tegemisel mõeldakse aina enam heategevusele. Seda näitab rekordiline huvi Kaubamaja heategevuslike kaartide ning pakkepaberite vastu, mille müügitulu annetatakse Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liidule. Lisaks heategevuslikule suunale valitakse kinke ka praktilisuse järgi, nii eelistatakse täiskasvanutele kinkida igapäevaseid tarbeesemeid, kuid lastele kinke tehes lähtutakse pigem ikka lapse soovist.

Populaarsete kingituste edetabelit juhivad erinevate positiivsete sõnumitega kaardid ning pakkepaberid, mida Kaubamaja müüb heategevuslikul eesmärgil ja mille müügitulu annetatakse vähihaigete laste ravi toetuseks. «Võib öelda, et heategevuslikud tooted on kujunenud meie klientide seas kõige populaarsemaks kingituseks,» rääkis Kaubamaja ASi tegevdirektor Erkki Laugus. «Kuu ajaga oleme müünud üle 4000 heategevustoote ning klientide tagasiside on olnud äärmiselt positiivne,» lisas ta. Lisaks heategevuslike toodete müügitulule annetab Kaubamaja kogu jõulu- ja korporatiivkingituste rahafondi samuti vähihaigete laste ravi toetuseks. «Soov teha head saadab nendel jõuludel lisaks Kaubamaja klientidele ka kogu meie kollektiivi,» kõneles Laugus.

Laste seas on sel aastal kõige populaarsemad kingid arendavad klotsikomplektid ning konstruktorid. «Eestis hästi tuntud Lego kõrval on positiivse vastuvõtu osaliseks saanud ka Playmobil ja keerukamaid konstruktoreid pakkuv Fischertechnik,» rääkis Laugus. Lemmikkingituste hulgas on veel erinevad käsitöökomplektid, mis võluvad lapsi oma mitmekülgsusega. «Erinevate meisterdamiskomplektide müügikogused küündivad tuhandetesse ning tundub, et vahetult enne jõule kasvab nende populaarsus veelgi,» lisas ta. Endiselt ei ole kadunud huvi ka puidust mänguasjade, nukkude, lauamängude ja erinevate pehmete lelude vastu.

Täiskasvanutele kinke tehes rõhutakse praktilisusele. Emotsionaalsetele ostudele eelistatakse praktilisi tarbeesemeid. Kõige populaarsemad kingid naistele on pesu, ehted, ilutooted ja erinevad kinkekomplektid. «Nii ehete, moe kui ka ilukaupade poolelt eelistatakse palju kodumaist toodangut,» rääkis Erkki Laugus naisterahvaste kingieelistustest. «Eesti disainerite loodud ehted, stiilne sall või kvaliteetne ilutoode on kingikotti väga oodatud,» lisas ta.

Meestele ostetakse sel aastal kampsuneid, lipse ja sokke. «Kõige populaarsemad on Eesti disainerite loodud puidust kikilipsud ning rahvusmustritega kampsunid,» kõneles Erkki Laugus. «Tänavuste trendide põhjal tundub, et Eesti mees on hakanud suunama rohkem tähelepanu riietusele ning peab lugu silmapaistvatest detailidest. Nii on kõige müüdumad sokid just erksavärvilised ja erinevate mustritega,» lisas ta.

Kaubamaja jõulukingituste TOP 10

1. Heategevuslikud kaardid ja pakkepaberid

2. Legod ja konstruktorid

3. Ilutooted ja kinkekomplektid

4. Käsitöökomplektid lastele

5. Rahvuslike mustritega kudumid ja puidust kikilipsud meestele

6. Estebani ruumilõhnastajad

7. Rahakotid nii meestele kui naistele

8. Lauamängud

9. Viigimarjad tumedas šokolaadis

10. Ehted ja käekellad

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles