Saaremaal püsib tööõnnetuste arv endiselt suur

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Võrreldes paari viimase aastaga on tööõnnetusi tänavu olnud vähem ja juhtunud pole ühtki surmaga lõppenud õnnetust, kuid tööinspektor Rein Nelise hinnangul on õnnetuste arv siiski suur.

«Vähenenud on eeskätt raskete kehavigastustega tööõnnetused,» sõnas Nelis. Ta lisas, et võrreldes aastatega 2008–2010 on õnnetuste arv ikkagi kasvanud, vahendab Saarte Hääl. Tol perioodil jäi õnnetusjuhtumite arv aastas alla saja, kergete tööõnnetuste arv 80 piiresse ja raskete hulk 15 kanti.

Viimasel kolmel aastal on aga juhtumite hulk ületanud saja piiri. Levinuimaks rikkumiseks on jätkuvalt katusetööl turvarakmete ja ankurdatud köite mittekasutamine, samal ajal kui turvapiirded räästas puuduvad. Samuti ei kanta kaitsekiivreid, kuigi töötajatel on teada, kus neid kandma peab.

«Suurt rolli mängib ikka see, kuidas tööandjad ja töödejuhatajad tööohutusnõuete täitmist nõuavad ja kontrollivad,» märkis Nelis.

Refereeritud artiklit saab lugeda Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles