Lugeja küsib: kas mootorrattalt võib keset talve nõuda kindlustust? (1)

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavuse rohelise talvega saab ka detsembris mootorrattaga sõita.
Tänavuse rohelise talvega saab ka detsembris mootorrattaga sõita. Foto: Toomas Huik

«Eesti Liikluskindlustuse Fond saatis mulle 15. detsembril kirja, et minu mootorratas on kindlustamata. Küsimus on, kas Eestis peab olema mootorratas kindlustatud ka talvel?» soovib Suzuki omanik teada.

Vastab Mart Jesse Eesti liikluskindlustusfondist.

Kui inimene sai fondilt teate, siis on ta sõiduk olnud juba aasta jagu kindlustamata või on ta selle hiljuti ostnud. Kui sõiduk on liiklusregistris registreeritud, peab ta olema kindlustatud.

Vastavalt seadusele rakendub sundkindlustus 12 kuu möödumisel viimase poliisi lõpust. Seetõttu saadame mõnevõrra varem välja meeldetuletuse, et isik kas kindlustaks oma sõiduki ära või ta võtaks selle ajutise mittekasutamise (talv, pikem eemalviibimine vms) korral kas ajutiselt või sõiduki püsiva sõidukõlbmatuse (hävinenud, remont on ebamõistlikult kallis vms) korral alaliselt arvelt maha. 

Rääkides aga talvest, kaherattaliste kindlustamisest ja väitest, et neid talvel ju ei kasutata, siis olen ka ise näinud Laagri vahel üht mootorratast rõõmsalt ringi sõitmas...

Foto: Lugeja foto
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles