Pühadedepressioon? Foorumist saad abi!

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Käes on aasta kõige pimedam aeg. Nüüd on enim põhjust pöörata tähelapanu oma lähedastele ning nendega koosveedatud ajale. Head lähisuhted on kaitsev faktor nii vaimse tervise kui muude tervisehädade korral.

Kaunis pühadeaeg võib osutuda ka kõige keerulisemaks ajaks aastas, inimesed võivad kogeda jõulusagina taustal stressi kuhjumist ning erinevaid musti mõtteid. Peaasi.ee julgustab lähedaste ja sõpradega ühenduses olemist.

Kuna Peaasja poole on nii veebis kui koolitustel pöördutud sageli küsimusega, kuidas olla toeks lähedasele, kel on depressioon või mõni muu vaimse tervise probleem, sai vahetult enne pühadeaega valmis Peaasi.ee foorum vaimse tervise murega inimeste lähedastele:  http://foorum.peaasi.ee/

«Kui meile lähedane inimene on näiteks depressiooni mustas augus, satuvad lähedased sageli nendega koos sinna auku istuma,» ütleb Peaasi.ee juht ja kliiniline psühholoog Anna-Kaisa Oidermaa. «Suurt abitust võib tekitada olukord, kus seal augus istudes ei saa teha muud, kui vaadata, kuidas teine sealt pisikeste sammude ja tagasilibisemistega välja ronida püüab.»

«Teada on, et sellises olukorras olles on suur abi teiste toetusest - hea on arutada inimestega, kes on kogenud sama ning saavad jagada oma teadmisi ja omandatud kogemusi,» julgustab Oidermaa abi otsima.

Foorum on mõeldud nii noortele, kelle lähedastel on vaimse tervise probleem, aga oodatud on ka kõik teised, kes tunnevad, et tahaksid jagada oma koormat või siis häid kogemusi. Foorum on anonüümne ning seda modereerib Peaasi.ee meeskond.

KUST LEIDA PÜHADE AJAL TUGE?

Pühade ajal saab psühholoogilist ja psühhiaatrilist tuge leida:

  • Peaasi.ee e-nõustamine
  • Eluliin 6558088, 6314300
  • Lähisuhtevägivalla telefon 1492
  • Lasteabi telefon 116111

Suuremates asulates on valvepsühhiaatri vastuvõtud 24 tundi ööpäevas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles