Odav kütteõli langetab toasooja hinda

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kütteperiood on kätte jõudnud.
Kütteperiood on kätte jõudnud. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kütteõli odavnemine on näiteks Saaremaal kaasa toonud katlamajast müüdava soojusenergia hinna alanemise.

Nii hakkab Kuressaare Soojuse Kuressaare võrgupiirkonnas müüdav soojusenergia maksma 1. jaanuarist praeguse 43,64 €/MWh asemel 42,08 €/MWh, mis koos käibemaksuga teeb 50,5 €/MWh. Orissaare alevikus, kus samuti kütab Kuressaare Soojus, maksab soojusenergia 50,5 €/MWh, vahendab Saarte Hääl.

Soojusenergia hind alanes ka SW Energia köetavas Pärsama soojusvõrgus, kus soojusenergia müügihind on 1. detsembrist 60,62 €/MWh (ilma käibemaksuta) senise 68 euro asemel. Kaks aastat tagasi maksis soojusenergia Pärsama katlamajas aga 80 €/MWh. Seevastu hakkpuidul töötav Leisi keskuse katlamaja, mida haldab valla kommunaalamet, müüb soojusenergiat hinnaga 52 €/MWh.

Kõige odavam soojusenergia hind Saare maakonnas on Liiva katlamajas, kus kohalik kommunaalamet küsib tarbijatelt vaid 47 €/MWh, mis on ühtlasi ka lõplik müügihind, sest Muhu kommunaalamet ei ole käibemaksukohustuslane. Muhu kommunaalameti juhi Arvo Vaga sõnul piirduvad Liiva korterid praeguse soojalaine tingimustes kohati 50–60-euroste soojaarvetega, mis on oma kolmandiku võrra tavalistest väiksemad.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles