Alevi suurim toidupood ehitati valmis paari kuuga

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh

18. detsembril Järvakandis avatud Grossi toidukaupluse tähtsusest kohalikele elanikele kõneles see, et kohe peale avamist oli poe parkla autosid täis ning järjekorradki olid pikad.

Grossi toidukaupluste keti omanik Oleg Gross küll avamisel ise kohal ei olnud, kuid ütles telefoni teel, et on uue kaupluse avamisega väga rahul, kirjutab Raplamaa Sõnumid. Kauplusehoone valmis rekordilise kiirusega. Ehitustööd said alguse 19. septembril ning vaevu kolm kuud hiljem toimus juba avamine.

Gross ütles, et poe kiire ehitus Järvakandis oli hea näide tema ettevõtte ja kohaliku omavalitsuse koostööst. «Oli tunda, et Järvakandi vald on sellest projektist väga huvitatud,» ütles ta. Maja ehitati nii kiiresti, sest pood sooviti avada kindlasti enne jõule. Vahepeal tekkis ka hirm, et avamine lükkub jaanuarisse, kuid õnneks seda ei juhtunud.

Grossi sõnul on sellest investeeringust kindlasti kasu kohalikele elanikele, sest ühe poe lisandumine toob kaasa hinnasõja, mis peaks hindasid alandama. Teine Rapla maakonnas tegutsev Grossi pood asub Kohilas. Raplamaale kolmanda poe rajamist Oleg Grossi sõnul otseselt plaanis ei ole, sest hoogu võtab maha tihe konkurents.

Poe avamisel oli kohal ka Järvakandi vallavanem Mart Järvik. Maatüki müük toimus tema sõnul juba kolm-neli aastat tagasi, kuid detailplaneeringu kinnitamine ja projekteerimine võtsid oma aja. Vallavanema sõnul on kolm kuud Grossi poodide rajamise rekord. Ta ütles, et vald püüdis omalt poolt kaasa aidata nii palju kui võimalik, et kauplus kiiresti valmis saaks.

Mart Järvik ütles, et Grossi poe avamine on Järvakandi jaoks sellel aastal üks suursündmustest.  Grossi toidukaubad on nüüdsest Järvakandi suurim kauplus. Kogupindala on seal 917 ruutmeetrit, millest müügisaal moodustab 580 ruutmeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles