Video: hommikune «segasaun» pagarikojas

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui tavalise tööinimese päev algab kella 8 ja 9 vahel, siis pagaritel on selleks ajaks juba pool päeva selja taga. Milline näeb välja «segasaun» pagaritöökojas ja kas ciabattad tõrjuvad leivad eestlaste toidulaualt, näeb Pätsi Sahvris tehtud videost.

«Kõige tähtsam on jälgida retsepti ja olla tähelepanelik,» rääkis Pätsi Sahvri pagar Heiki Hallik. «Kodused leivategijad räägivad, et panin käega seda ja teist, aga meie katsume ikka retseptist kinni pidada, sest kogused on lihtsalt nii suured,» rääkis Hallik. Leivateo puhul on oluline, et vett ei oleks liiga palju ega liiga vähe. Kui kodus kerkib leivategu rätiku all, siis pagariäris on selleks kergituskapid, mida Hallik kutsub  «segasaunaks». halliku sõnul sõltubki pagari edu sellest, kui palju ta õhku müüb ehk kergitada oskab.  Kui keedus on eelneval õhtul valmis tehtud, võtab hommikune leivategu aega u kolm tundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles