Jõuluostude edetabelist leiab ootamatud müügihitid

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirukaid ostetakse väga palju ka jõulude eel.
Pirukaid ostetakse väga palju ka jõulude eel. Foto: Margus Ansu

Postimees küsis suurematelt kaubanduskettidelt, millised on tänavused jõuluaegsed müügihitid. Kui Rimis on  enim ostetud kaupade seas mandariinide kõrval ka viineripirukas, siis Maximast ostetakse ohtralt vahuveini.

«Paraku on see esikümme suhteliselt tavaline ehk enimostetu seas on ikka ka sellised kaubad nagu piim ja munad,» rääkis Rimi pressiesindaja Katrin Bats.

Palju ostetakse ka kampaaniahinnaga pakutud vikerforelli ja sea kaelakarbonaadi, mis mahuvad küll esikahekümnesse), aga koguseliselt need TOP 10-sse siiski ei mahu.

«Kogemusele tuginedes võib öelda, et enim muutub see nimekiri ehk vaid aastavahetuse paiku, kus esikümnesse murravad ka vahuveinid,» lisas Bats.

«Maxima kaupluste jõulutoodete edetabeli tippu kuuluvad üsna traditsioonilisteks saanud puuviljad, liha- ja kalasaadused, aga ka näiteks juustud ja maiustused,» ütles Maxima pressiesindaja Katja Ljubobratets.

Kõige rohkem ostetakse pühade eel puuvilju. Neist populaarseimad on mandariin, hurmaa ja banaan. Lisaks neile leidub ostukorvis ruumi ka eksootilisematele viljadele nagu melon, kiivi ja avokaado.

Liha- ja kalasaadustest on ostetuimad klassikaline seapraad, jahutatud forell ning broilerikintsud. «Esikümnesse küll veel ei mahu, kuid tavapärase ostuajaga võrreldes on aina populaarsemaks saamas traditsioonilised verivorstid» ütles Maxima esindaja. Üha rohkem ostetakse hanesid, kalkuneid ja parte ning veise-, lamba- ja küülikuliha. Aina rohkem ostetakse ka naturaalset kalamarja.

Lisaks üsna traditsiooniliste kaupadele kuuluvad jõulutoodete esikümnesse tänavu juustud, kompvekid ja vahuveinid. «Näeme ka seda, et ostetakse meie Meistrite Kvaliteedi oma köögisarja erinevaid tooteid kulinaariast lihatoodeteni,» rääkis Ljubobratets.

Tänavu tehakse väga aktiivselt jõuluoste ka internetipoes e-Maxima.

Rimi TOPP 10

Maxima TOPP 10

mandariin

mandariinid

piim

hurmaa

banaan

banaan

munad

klassikaline seapraad

Kalevi sussišokolaad

jahutatud vikerforell

õlu Alexander

broilerikintsud

kohuke

vahuvein

viineripirukas (topis on ka teised enimostetud saiakesed, näiteks võiroos)

jahvatatud kohv

kirsskobartomat

juust

Coca-Cola

kompvekid

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles