Ainult Postimehes: ringkäik Rakvere kuulsa jõulupuu sisemuses

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Fotod Rakvere jõulupuust, mis on tehtud vanadest aknaraamidest, on nüüdseks levinud üle maailma. Kuid seni pole ükski meediaväljaanne näidanud, milline näeb see välja seest. Muide, jõulupuud on ka pisut täiendatud ja juba paar päeva särab see kirkamalt kui varem.

Rakvere kuulsa jõulupuu autor, kohalik linnakunstnik Teet Suur saabub kohtumisele akudrelliga. See on hädavajalik tööriist, et jõulupuu sisemust uudistama pääseda. «Töömeeste sõnul on üleval sama tunne, mis kõrghoones, õõtsutab pisut,» rääkis Teet Suur. Päris treppi jõulupuu latva ei lähe, aga vahelagesid kasutades on võimalik sinna välja ka ronida. Kuigi tänavu on Eestit räsinud tugevad tormid, siis Rakvere jõulupuu on sellele hästi vastu pidanud. Suur ise on veendunud, et isegi paremini, kui oleks olnud tavaline keskväljakule pandud kuusk. Linnakunstnik lükkab ümber kohalike mure, nagu oleks puu juba pisut viltu vajunud. «Keskväljak on ise ka pisut kaldus ja seetõttu tekib selline optiline illusioon,» kinnitas Suur. Linnaarhitekti sõnul tuli jõulupuu välja enam-vähem selline, nagu ta alguses ette kujutas. Kuna LED-tulede valgus ostus oodatust pisut nõrgemaks, siis tuli juurde osta mõned lisa prožektorid ja nüüd peaks jõulupuu valgustus olema ideaalne.

Jõulupuu tegemiseks vaja läinud 120 akent saadi kohalikust jäätmejaamast ja aknafirmast. Kui enamus neist on nö anonüümsed, siis üks Virumaa pere saab tuttavatele näidata – need vanad talumaja aknad olid kunagi meie majal.

Ebatavaline jõulupuu jääb Rakvere keskväljakule küünlapäevani. Mis tast edasi saab, pole veel teada, aga päris ära lõhkuda autor seda ka ei raatsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles