Õpilased kaunistasid taaraautomaadid jõuluteemaliste piltidega

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
21. Kooli 2A õpilane Kasper Joel endakujundatud taaraautomaati külastamas.
21. Kooli 2A õpilane Kasper Joel endakujundatud taaraautomaati külastamas. Foto: Eero Nõgene

Heategevusfondi Aitan Lapsi projekti «Taaraautomaatide jõuludisain» raames joonistasid Tallinna 21. kooli 2A klassi õpilased kunstitundides vahvaid pilte, millega kaunistati üle Eesti 30 taaraautomaati, mille esipaneelile oli võimalik kleebis toota.

Heategevusfond Aitan Lapsi on tänavu väga õnnelik uue suuna ehk koostöös Eesti Kunstimuuseumiga kunsti toetamise üle. Kunstimuuseumi muuseumides on annetuste toel käinud kokku juba 2161 last. Et veelgi rohkem lapsi saaks kunstiga tutvuda, tekkis fondil tänavu pühade eel mõte laste jõuluteemaliste kunstitöödega taaraautomaate kaunistada ning seeläbi annetusvõimalusele tähelepanu tõmmata.

21. Kooli 2A õpilane Kasper Joel endakujundatud taaraautomaati külastamas. Foto: Eero Nõgene.
21. Kooli 2A õpilane Kasper Joel endakujundatud taaraautomaati külastamas. Foto: Eero Nõgene. Foto: Eero Nõgene

Taaraautomaatidele jõudsid kõik 21. Kooli 2A klassi laste joonistatud tööd. Lisaks disaineriks olemisele said õpilased heategevuse ja keskkonnateemalise koostöö raames külastada enda kujundatud taaraautomaati ning rohelist annetusnuppu vajutada.

Tänaseks on üle Eesti juba 330 annetusvõimalusega taaraautomaati. Annetused salvestuvad automaatselt ning lähevad vähekindlustatud lastele teatrikülastusteks ja teisteks Eesti laste ning kultuuriga seotud projektideks. Fondi loomisest peale on novembrikuu seisuga saanud annetuste toel teatris käia 51 197 last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles