Vaata, kui helde oli Eesti rahvas jõulude ajal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ETV heategevusprogrammi «Jõulutunnel» 2015 saatejuhid olid Urmas Vaino ja Liisu Lass.
ETV heategevusprogrammi «Jõulutunnel» 2015 saatejuhid olid Urmas Vaino ja Liisu Lass. Foto: Ülo Josing/ERR

Jõulude ajal kogusid annetusi kolm eesti telekanalit. Vaata, kui palju raha neil abivajajatele koguda õnnestus.

Kõige rohkem raha on seni kogunud ETV saade «Jõulutunnel». ERR-i sõnul on praeguseks naha- ja eesnäärmevähi varajase diagnoosimise kabineti jaoks kogunud üle 307 000 euro. Telefoni teel on annetatud 294 878 eurot ja MTÜ Eesti Vähiliit kontole on tänaseks kantud 12 789 eurot. Kõige rohkem kõnesid on tehtud 2 ja 5 euro eest. Kuna liinid jäävad avatuks 6. jaanuari südaööni, siis on loota, et annetusi tuleb veel juurdegi.

«Jõulutunneli» abil kogutud raha eest soovitakse osta uus mobiilse dermatoloogilise diagnostika kabinet, mis hakkab sõitma mööda Eestimaad, et kiirendada inimeste õigeaegset jõudmist nahaarsti juurde. Mobiilse nahakabineti funktsionaalsus võimaldab seal teha ka teise profiiliga vastuvõtte, uurida näiteks eesnäärmevähi kahtlusega patsiente.

Hästi läks ka TV3-lt abi otsinud inimestel. Teistkordselt eetris olnud heategevusaatega «Inglite aeg» koguti kokku 303 475 eurot, millega soovitakse muuta viie saates tutvustatud Eesti pere saatust. Iga pere käsutusse läheb 42 588 helistajalt saadud summast ligikaudu 60 000 eurot.

Selleaastaste abivajajate seas olid RETT sündroomiga pisike tüdruk, helitus maailmas elav väike Sander, ratastooli aheldatud ja korterisse lõksu jäänud noormees, üksi kuut väikest last kasvatav pereisa ja lühikese aja jooksul mõlemad vanemad kaotanud abituriendi Risto. Kõik abivajajad on ilmutanud soovi osa neile kuuluvast summast heategeval eesmärgil edasi annetada.

Kanal2 oli täna hommikuks heategevusliku saatega «Jõulusoojus» kogunud ligikaudu 110 500 eurot. Sel aastal aidatakse saate abil täita raskelt ja krooniliselt haigete laste unistusi. Raha koguti vabatahtlike tegevusel baseeruvale organisatsioonile «Minu Unistuste Päev», mille eesmärgiks on tuua sära nende laste silmadesse, kes peavad suurema osa ajast haiglaseinte vahel veetma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles