Star Warsi edu ärgitab veidrusi müüma

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Internetipoes müüdavad Chewbacca talvejalanõud.
Internetipoes müüdavad Chewbacca talvejalanõud. Foto: Irregular Choice

Star Warsi uue filmi tulek on rõõmustav sündmus nii miljonitele fännidele kui ka ettevõtjatele, kes kuulsast kaubamärgist ka enda osa teenida tahavad.

«Star Wars: jõud tärkab» äsjalinastunud filmi suure edu tõttu võib öelda, et jõud tärkab ka poelettidel. Ajaleht NBC News järjestas kuus kõige totramat toodet, millelt vaatab vastu tuttav logo «Star Wars».

1. Kosmeetikabrändi CoverGirl Star Wars'i kollektsioon

Kindlasti toob uus film endaga kaasa ka muutused tänavapildis ning CoverGirl soovib samuti osa saada tähtede sõja maagiast. Kuigi uus  kollektsioon kogus sotsiaalmeedias positiivset vastukaja tuntud jumestajate poolt, siis ei meeldi see tulihingelistele tähesõdade fännidele. Nimelt on tähtede sõjast inspireeritud meik kuulunud pigem Cosplay juurde: st neile, kes armastavad ennast filmikangelastele sarnaseks teha koos kostüümi, meigi ja aksessuaaridega. Fännidele valmistab aga pettumust sellise valdkonna kommertslikuks muutmine.

2. Crocsid

Tähtede sõjast inspireeritud crocsi hinnad ulatuvad pea viiekümne euroni. Kuid kui crocsid jätavad külmaks, siis ei tasu nukrutseda – ka Adidas ja Vans on samuti tulnud välja Star Wars’i temaatiliste jalanõudega. Tõelised fännid võivad mõnest internetipoest leida isegi kingad, millel on kontsadeks lasermõõgad.

3. Star Wars’i temaatiline piimakohv

Tuleb välja, et Chewbacca’le maitseb maitsestatud latte kohv. Nimelt tuli Nestle välja tähtede sõja kohvidega. Kokku on kollektsioonis viis erinevat kohvijooki. R2-D2 maitseb nagu prantsuse vanill, Darth Vader on jällegi šokolaadi espresso.

4. HP sülearvuti

HP on tulnud välja sülearvutiga, millel on nn «Darkside back», ehk Star Warsi fännidele tuntud kui pimeduse pool. Sülearvuti kaanel ilutseb tähesõdalane ja klaviatuur on punase valgusega.

5. Puuviljad

Poodides on näha puuvilju, mis on pakendatud Star Wars’i temaatikaga kilekottidesse. Pakkuda on nii õunu, porgandeid, apelsine kui ka viinamarju. Kusjuures ainsad, mis natukenegi teemasse lähevad, on viinamarjad, sest nende roheline värvus meenutab Yoda’t. Kuid idee kortsulistest tähesõdade viinamarjadest ei meeldi fännidele.

6. Makaronid

Väikesed Star Wars’i kangelaste kujulised makaronid on võitnud fännide südame. Ainukene negatiivne asjaolu nende juures ongi see, et toidupoes on Star Warsi toodete üleküllus. Campbell on välja tulnud konservisupiga, hommikusöögi lett kubiseb Star Wars’i hommikuhelvestest jne.. Kahjuks jääb tõenäoliselt tootjatel loodetud kasu saamata, sest tooteid on lihtsalt liiga palju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles