Uutele praamidele soovib tööle üle saja inimese

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uued parvlaevad Tõll ja Piret valmivad
Poola laevatehases Remontowa.
Uued parvlaevad Tõll ja Piret valmivad Poola laevatehases Remontowa. Foto: Eero Vabamägi

Tallinna Sadama tütarettevõte TS Laevad pikendas parvlaevadele kaptenite ja vanemmehaanikute leidmiseks välja kuulutatud konkurssi jaanuari keskpaigani, kuigi juba praeguseks on laekunud üle saja sooviavalduse.

TS Laevad juhatuse esimehe Kaido Padari sõnul soovitakse konkursi pikendamisega anda täiendav võimaluse neile, kes algul konkursi kuulutusi ei märganud või olid veel kahtlevad oma otsustes, vahendab Meie Maa.

«Meile ja sealhulgas ettevõtte juhatuse liikmetele on palju helistatud ja küsitud, kas on võimalik veel kandideerida. Seetõttu otsustasime sügisel väljakuulutatud konkurssi pikendada,» selgitas Padar, kes viibib praegu Poolas, sest täna veeskatakse seal tuleva aasta oktoobrist Kuivastu-Virtsu vahel sõitma hakkav parvlaev Tõll. Kokku vajatakse uutele parvlaevadele kaheksat kaptenit ja kaheksat vanemmehaanikut – iga laeva jaoks peaks kumbagi olema kaks – koos nende ja veel teiste ametitega kokku on uutele praamidele tarvis tööle võtta ligi 90 inimest.

TS Laevad on Tallinna Sadama kontserni kuuluv ettevõte, mis alustab 1. oktoobrist 2016 Kuivastu-Virtsu ja Heltermaa-Rohuküla parvlaevaliinidel opereerimist nelja uue laevaga ning parvlaevaliikluse käivitumisel on ettevõtte prognoositav töötajate arv sõltuvalt hooajast ligi sadakond inimest ja prognoositav aastakäive kuni 30 miljonit eurot.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Meie Maast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles